Hardlopen door het Dwingelderveld

Dwingeloo - Traditioneel ‘op de laatste zaterdag van oktober’ kunnen sportieve natuurliefhebbers hun hart weer ophalen. Voor de recreant onder de hardlopers start vanaf 10.30 uur de Dwingelderveldloop. Vanaf 12.15 uur starten de wedstrijden van de AVD-Cross.

De startplaats is zwembad De Paasbergen in Dwingeloo. Voorinschrijven is mogelijk tot en met 21 oktober. Inschrijven op de dag zelf kan ook. Bij beide lopen is tijdwaarneming via de chip. Iedere deelnemer krijgt een attentie (Dwingelderveldloop) of medaille (AVD cross).

Dwingelderveldloop

‘De mooiste loop uit de regio’ komt er weer aan. Althans, dat is wat velen ieder jaar weer ervaren. Alweer voor de 9e keer zal zaterdag 26 oktober de Dwingelderveldloop van start gaan. Een mogelijkheid om sportief te kunnen genieten van het Dwingelderveld in de unieke kleurenpracht van de herfst. Er kan gekozen worden voor een afstand van 7,5 km, 15 km of de halve marathon. Ook de canicrossers zijn weer welkom.

Door in groepen per afstand te starten wordt de vrije doorloop gegarandeerd

Cross

De AVD cross wordt dit jaar voor de 55e keer georganiseerd. Een jubileum, maar ook een afscheid. Dit jaar zal de cross namelijk voor de allerlaatste keer worden georganiseerd. Een klassieker gaat dus verdwijnen.

De cross is voor wedstrijdlopers van pupil tot masters. Ook de sprintcross over 1 km. staat dit jaar weer op het programma.

De naam ‘cross’ geeft het al aan: hier gaat het niet om een loop over alleen goed verharde paden. Het natuurlijke parcours (niets is aangelegd) gaat door het bos, over het gras en door het zand van ‘de Paasberg’. Ook voor de geoefende wedstrijdloper vormt dit parcours daardoor een uitdaging.

De toeschouwers kunnen bij de start en finish op het terrein van het zwembad de wedstrijd goed volgen.

Meedoen

Kijk voor meer informatie op www.avdcross.nl en www.dwingelderveldloop.nl of vindt en like deze evenementen op Facebook (Hardlopen Dwingeloo).

Inschrijven kan via de websites of via www.inschrijven.nl