Topvolleybal meemaken in Dwingeloo

Dwingeloo - Liefhebbers van mooi volleybal kunnen komend weeken hun hart ophalen in Dwingeloo. Op het programma staat onder meer een spannende wedstrijd tussen Dwingeloo Sudosa Desto uit Assen.

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Wesseling DOK is doorgedrongen tot de volgende ronde van het bekertoernooi. Een knappe prestatie van het damesteam dat afgelopen seizoen kampioen werd in de derde divisie en promoveerde naar de tweede divisie.

In de eerste wedstrijd aankomende zaterdag treft Dwingeloo Sudosa Desto. Dit team uit Assen speelt in de topdivisie, dat is het op-een-na-hoogste niveau in het Nederlandse volleybal. ‘Het wordt een bijzondere wedstrijd, want het is al wat jaren geleden dat we Wesseling DOK tegen zo’n topteam hebben zien spelen’, vertelt voorzitter Andrea de Groot.

De wedstrijd tegen Sudosa start om 13.00 uur in de Hulsebosch in Dwingeloo. Om 15.00 uur speelt Sudosa haar tweede wedstrijd tegen Veracles D1. En om 17.00 uur speelt DOK Dames 1 tegen Veracles. Dit team uit Groningen komt uit in de eerste divisie. ‘Ook dat zal een uitdagende wedstrijd worden voor ons damesteam’, zegt De Groot. Uiteindelijk plaatst de beste van deze drie teams zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.