Schilderskring exposeert in De Tippe

Vledder - Vanaf heden tot januari 2020 exposeren leden van de schilderskring op de expositiezolder van de Tippe te Vledder. De openingstijden van de Tippe zijn op woensdag tot zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur

De leden van de schilderskring die exposeren zijn Jantinus Have, Johanna Brinks en Anneke Boers. Jantinus Have uit Gorredijk is een realistisch schilder. Hij is na zijn werkzame leven begonnen met het weergeven van de werkelijkheid in welke vorm dan ook, op het doek met olieverf. Hij wordt geïnspireerd door onderwerpen uit zijn omgeving. Het resultaat zijn mooie waarheidsgetrouwe werken met echte kleuren.

Herseninfarct

Johanna Brinks uit Wapserveen vond tekenen en schilderen altijd al leuk, maar het kwam er niet van door drukke werkzaamheden. Na een operatie en tijdens de revalidatie van een herseninfarct kreeg ze hierdoor een mooie therapeutische bezigheid, die ze nu nog steeds verder ontwikkelt. Johanna maakt erg mooie, gedetailleerde pentekeningen.

Anneke Boers uit Hoogersmilde is ongeveer 10 jaar geleden begonnen met het experimenteren van verschillende technieken. Uiteindelijk gaat haar voorkeur uit naar Olieverf op doek. Zij haalt haar onderwerpen uit de nabije omgeving, zoals dieren en kleinkinderen. Zij volgt nu een opleiding bij academie voor realistische schilderkunst en Emmen: Art Partout.

Er zijn verschillende werken te koop, dit staat bij het werk vermeld.