Musical Over de Brug door gospelkoor Onze Opdracht

Dwingeloo - Hoe stop je oude, vertrouwde en waardevolle woorden uit de Bijbel in een nieuwe en verrassende verpakking? Gospelkoor ‘Onze Opdracht’ uit Dwingeloo kan door jarenlange ervaring het antwoord geven op deze vraag, want dit koor weet op eigen en bijzondere manier mensen van jong tot oud te raken met de Bijbelse boodschap die ook nu nog heel actueel is.

Op zondag 17 november is gospelkoor ‘Onze Opdracht’ onder leiding van Centinus Lubberts in de thuishaven, de Brug-Es Kerk in Dwingeloo met hun musical ‘Over de Brug’. De groep is er opnieuw in geslaagd om met eigen mensen en middelen een musical te produceren en uit te voeren. Samen brainstormen, samen vormgeven en daarmee samen een positieve christelijke boodschap met eigen Nederlandstalige teksten uitdragen, dat is het doel. De uitvoering van ‘Over de Brug’ begint om 19.15 uur en duurt ruim een uur.

Onze Opdracht

Gospelkoor ‘Onze Opdracht’ uit Dwingeloo staat voor zang, muziek en meer. Het koor dat in 1973 werd opgericht geeft het begrip meer al sinds 1998 vorm door middel van het bedenken, produceren en uitvoeren van eigen musicals en dienst vullende programma’s.

In de musical ‘Over de Brug’ nemen mensen van nu, een inkijkje in het leven van David, de herdersjongen die koning werd. David maakte veel mee in zijn leven en veel gevoelens van hem worden herkend door mensen van nu. Het koor overbrugt in deze musical de tijd door zo nu en dan in gesprek te gaan met David. Wat heeft David beleefd, wat kunnen wij eeuwen later hiervan leren? Welke gevoelens herkennen wij, waarmee zijn we het eens en waarmee oneens?

De rol van David wordt vertolkt door Auke Mennega, die in eerdere musicals achtereenvolgens in de huid kroop van Jozef, het Levende Water en de Spiegel.

Geprojecteerde teksten

‘Over de Brug’ is een musical met een verrassend decor, dat meegaat in de tijd. De beamerbeelden, geprojecteerde teksten en lichteffecten versterken de boodschap in de zang van het ongeveer 30 leden tellende koor. De melodieën van de liederen komen uit het eigen repertoire, maar er komen in deze nieuwe musical ook verschillende melodieën van bekende popnummers voorbij, zoals van Frank Boeijen, ABBA, Marco Borsato, LA The Voices, Venice en Queen. Het combo bestaat uit piano, slagwerk, gitaar, dwarsfluit en keyboard.

Meer informatie is te vinden op de website www.onzeopdracht.nl.

Collecte

De collecte die na afloop van de musical wordt gehouden komt geheel ten goede aan het project van EO Metterdaad: Lesbos Noodhulp. Er is daar een tekort aan acute medicatie voor meer dan 12.000 vluchtelingen die in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos zitten. Er is daar eigenlijk maar plek voor 3.000 mensen. Er zijn veel vrouwen en kinderen in het kamp en er is een schreeuwend tekort aan medische zorg. EO Metterdaad/ Stichting Bootvluchteling vraagt financiële steun voor medische en psychosociale hulp voor de getraumatiseerde vluchtelingen.