Judoka’s Jigotai presteren prima

Diever / Noordwolde - Het eerste Dorpentoernooi judo van dit seizoen vond zaterdag 2 november plaats in Noordwolde. Acht judoka’s van Jigotai uit Diever verschenen op de mat.

In het eerste gedeelte kwamen er 6 judoka’s van Jigotai aan de beurt: Simeon van der Iest, Guido Mocking, Wouter van Voorst, Tije +Jorritsma en Robin Mols. Simeon, Guido en Wouter deden voor het eerst mee. Simeon wist al zijn wedstrijden te winnen en werd eerste in zijn poule. Wouter en Guido zaten samen in dezelfde poule. Wouter won al zijn wedstrijden, waarvan 4 met een Ippon; ook hij behaalde de eerste plaats. Voor Guido was het wat moeilijker, hij behaalde een 4e plek.

Tije en Robin zaten ook samen in een poule. Ook Tije wist al zijn wedstrijden te winnen, waarvan 1 op een scheidsrechtersbeslissing en de andere 5 met Ippon. Hij wist beslag te leggen op de hoogste trede van het erepodium. Robin won 3 wedstrijden en behaalde daarmee de 4e plaats.

In het tweede gedeelte van het toernooi kwamen Sam Berends en Olivier Driehuis aan de beurt, zij zaten in dezelfde poule. Voor Sam was het behoorlijk zwaar, maar hij verweerde zich prima en behaalde een 4e plek.

Kanjerprijs

Olivier wist 4 wedstrijden met Ippon te winnen en kwam daarmee op de 3e plaats. Hij kreeg ook een diploma en een Kanjerprijs, omdat hij voor de 5e keer had meegedaan. Voor Olivier was het de laatste keer dat hij mee mocht doen met een Dorpentoernooi, hij is te goed geworden om nog langer deel te nemen aan deze beginnerswedstrijden. Hij mag nu naar de wat moeilijker districtstoernooien.

De volledige uitslag is als volgt:

1e plaats: Simeon van der Iest, Wouter van Voorst en Tije Jorritsma

3e plaats: Olivier Driehuis

4e plaats: Sam Berends, Robin Mols en Guido Mocking