Verscholen in het Drentse landschap: Typisch Dwingeloo

Dwingeloo Het dorp Dwingeloo speelt een glansrol in de volgende Typisch-reeks op NPO 2. Het televisieprogramma heeft enkele bijzondere inwoners geportretteerd. Het resultaat is te zien vanaf 2 december.

Ergens tussen de grafheuvels, brinken en hunebedden ligt in het Drentse landschap de plaats voor de volgende Typisch-reeks verscholen: Dwingeloo. De mensen die hier wonen, behoren misschien wel tot de mooiste van het land. Vandaar ook het oeroude gezegde: ‘God schiep uit gouden korenaren de Drenten en de Twentenaren.’

In ‘Typisch Dwingeloo’ ontmoeten de programmamakers Peter en Roelie. Zij delen een gezamenlijke passie: de midwinterhoorn. Vader en zoon Barkhuizen leven aan de rand van het bos van Lhee en hebben een missie: het opruimen van hun tuin. Maar in die tuin staan zoveel spullen die bijzonder zijn of herinneringen oproepen dat de missie gedoemd lijkt te mislukken.

Oude Lau heeft zijn pipowagen te koop staan, maar lukt het hem ook om de wagen te verkopen? Klaas is 56 en woont nog steeds bij zijn vader. Hoe moet het straks verder met Klaas als zijn vader er niet meer is? Op de American Tukker Day neemt Jan afscheid als stuntman. Nog een laatste keer vlammen en dan is zijn carrière voorgoed voorbij.

Typisch Dwingeloo is te zien vanaf 2 december, drie weken van maandag t/m donderdag om 19.15 uur, NPO 2.