Sterren kijken tijdens de donkere maanden van het jaar

Dwingeloo - Juist in de laatste, donkere maanden van het jaar is het prachtig om naar de hemel te kijken. Het Planetron in Dwingeloo heeft regelmatig sterrenkijkavonden. Zo ook op vrijdag 8 november, aanvang 20.00 uur. Het Planetron opent om 19.30 uur.

Een sterrenkijkavond in het Planetron is een ware belevenis voor jong en oud. Tijdens de sterrenvoorstelling in het ruimtetheater wordt met behulp van een Zeiss planetariumprojector de sterrenhemel natuurgetrouw weergegeven. Bezoekers maken op boeiende wijze kennis met de sterren, sterrenbeelden, planeten en ruimtevaart.

In het observatorium van het Planetron wordt uitgelegd hoe je met een telescoop naar de sterren kunt kijken, aan welke eisen een telescoop moet voldoen en wat de telescoop (de grootste optische telescoop van Nederland!) van Planetron zo bijzonder maakt. Bij helder weer is het mogelijk om door de telescoop naar een interessant object aan de sterrenhemel kijken.

Kinderen (5 t/m 12 jaar) ontvangen tijdens een sterrenkijkavond een vragenlijst waarmee ze een sterrenkijkmedaille kunnen verdienen. Tip: neem een pen of potlood mee.

Weer of geen weer, een sterrenkijkavond in het Planetron gaat altijd door en blijft avondvullend.

www.planetron.nl