FNV praat over armoedebestrijding

Havelte FNV Lokaal Zuidwest Drenthe-Noordwest Overijssel stelde onlangs het onderwerp Armoedebestrijding/schuldhulpverlening centraal tijdens een bijeenkomst in De Veldkei in Havelte.

De heer Gelderloos, voorzitter van FNV Lokaal, verwelkomde tijdens deze bijeenkomst, op 29 oktober, de ruim 50 bezoekers en de drie inleiders: Kitty Jong (vice-voorzitter van de FNV), Henk ten Hulscher, wethouder gemeente Meppel en Jan Bloksma van Stichting Arme Kant Meppel. Hij gaf onder meer aan dat het bestuur op zoek is naar meer bestuursleden en werkgroepleden.

Na de inleiding sprak Kitty Jong. Zij is verantwoordelijk voor de Sociale Zekerheid en de Energietransitie. Henk ten Hulscher heeft onder meer Sociaal Domein (Jeugdzorg, WMO en Participatiewet) in portefeuille en heeft in deze hoedanigheid de verantwoordelijkheid om de Armoedebestrijding/ schuldhulpverlening in de gemeente Meppel vorm te geven. Hij ging onder meer in op de armoede overstijgende ontwikkelingen. Hoe ontstaat armode? Welke oplossingen zijn er en welke regelingen? Na een korte pauze vertelde Jan Bloksma over Stichting Arme Kant Meppel. ‘In Meppel zijn er ongeveer 600 gezinnen die onder of net op de armoedegrens vallen. Een paar oplossingen zijn de uitkeringen omhoog schroeven naar het niveau van de AOW, evenals de toeslagen en de kindbudgetten. En de gemeente moet meer armslag, dat wil zeggen geld krijgen voor aanvullende regelingen.’

Lees de volledige verslagen van de drie gasten op de website van de FNV Zuidwest. Daarna volgde nog een discussie met de zaal over verschillende stellingen.

Leden helpen

FNV heeft een aantal financiële experts en budgetcoaches in dienst die ter beschikking staan voor de leden die dit echt nodig hebben. Hiervoor kan men bellen met 088-3680368.

Uiteraard kunnen leden zich ook melden op het spreekuur van Lokaal FNV Zuidwest Drenthe-Noordwest Overijssel. Deze is op de 1ste en 3de woensdagavond van de maand van 19.30 uur tot 20.30 uur of tijdens de vrije inloopuren (op de 2de en 4de donderdag van 10.00 uur tot 14.00 uur) in het pand aan de Heinssiusstraat 121 te Meppel.