Gemeente Westerveld zoekt vernieuwende ideeën

Diever - „Heeft u een goed idee? Een uniek idee met een meerwaarde voor Westerveld? Wij horen graag van u”, aldus de gemeente. De intentie van de gemeente is om samen te bouwen aan een spannende, leuke, zorgzame, mooie en energieke samenleving.

De gemeente wil dan ook initiatieven stimuleren die bijdragen aan sociale cohesie, gezonde leefstijl, duurzaamheid, toerisme en leefbaarheid van de gemeente Westerveld. Om ervoor te zorgen dat iedereen snel aan de slag kan met zijn initiatief, wil de gemeente een handje helpen met (financiële) middelen en/of meedenken met de plannen.

Inspiratie

In de afgelopen jaren heeft de gemeente al diverse initiatieven van inwoners ondersteund met een bijdrage. Bijvoorbeeld het initiatief ‘BijOns’, een laagdrempelige ontmoetingsruimte in Vledderveen. Het wordt gerund door vrijwilligers en heeft als doel om de sociale binding in het dorp te versterken en zorg te hebben voor elkaar. Of het initiatief ‘Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups’ met als doel het bevorderen van een duurzame aanpak van de eikenprocessierups door biodiversiteit. Op een proeflocatie in Wapserveen zijn duizenden planten van tientallen soorten aangeplant om natuurlijke vijanden van de eikenprocessierupsen te lokken, zoals sluipwespen, sluipvliegen, gaasvliegen en zweefvliegen. In 2019 werden op de proeflocatie met natuurlijke vijanden 80% minder nesten aangetroffen dan op de controlelocatie.

Subsidie aanvragen

„Heeft u ook een spannend, leuk, mooi, vernieuwend of zorgzaam initiatief en wilt u subsidie aanvragen? Houd er rekening mee dat het initiatief gedragen wordt door de inwoners van Westerveld. Daarnaast wordt er getoetst op relevantie, innovatie, het maatschappelijk effect en moet het idee een meerwaarde hebben voor de inwoners. Verder gaat het om een eenmalige subsidie en is medefinanciering nodig om het (lange termijn) resultaat te kunnen bereiken”, aldus de gemeente.

Ieder jaar vinden er drie subsidierondes plaats. De sluitingsdata van de subsidierondes zijn 1 januari, 1 april en 1 september. Het college van burgemeester en wethouders toetst vervolgens de aanvraag.

Aanvragen kunnen ingediend worden via info@gemeentewesterveld.nl. De aanvraag dient in ieder geval de contactgegevens, een plan van aanpak, een tijdsplan en een begroting te bevatten. Voor meer informatie: 14 0521 of info@gemeentewesterveld.nl.