Bijenkennis opvijzelen bij het Bijencentrum

Frederiksoord - De Imkersvereniging Frederiksoord wil bij voldoende deelname een nieuwe basis cursus bijenteelt starten. Dit jaar is de eerste cursusgroep in het gloednieuwe Bijencentrum Frederiksoord gestart en afgelopen oktober zijn alle deelnemers geslaagd.

Deze 10 deelnemers hebben nu een eigen volkje in de tuin staan om te vertroetelen, zich te verwonderen over de levenswijze van bijen en natuurlijk om eigen honing te oogsten. Uit deze eerste cursusgroep is een nieuw bestuur ontstaan die de imkersvereniging Frederiksoord gaat voortzetten. De vereniging deelt onderling kennis over de eigen volken, verzorgt nieuwe cursussen en levert leden ruimte om bijvoorbeeld honing te slingeren.

Tijdens de cursus leert men het in de praktijk omgaan met bijen, hun gedrag, de taak van bijen en andere insecten in de natuur. In de loop van de cursus ontvangen de cursisten een gratis bijenvolk. Na de cursus zal verdere begeleiding plaatsvinden.

Belangrijke rol

Het houden van bijen is meer dan alleen een leuke vrijetijdsbesteding. Bijen spelen namelijk een hele belangrijke rol in de bestuiving en leveren een flinke bijdrage aan de voedselvoorziening voor mens en dier. Een imker werkt daar op een positieve manier aan mee. De cursus ‘Bijenteelt voor beginners’ start in februari 2020 en loopt tot september.

Interesse in de vereniging of een van de nieuwe cursussen? Meld je dan aan via imkersfrederiksoord@gmail.com. In februari wordt op twee avonden een kennismakingscursus gegeven en voor wie verder wil; een beginnerscursus met een eigen volkje als resultaat. De cursusleiding wordt verzorgd door Imkers Nederland.

Donateur worden

Wie niet actief met bijen bezig wil zijn maar de bijen wel een warm hart toe draagt kan zich bij bovenstaand mailadres aanmelden als donateur. Voor €10,- per jaar ben je donateur en help je de bijen enorm.