Literatuur, muziek en lekker eten tijdens Winterzinnen in Dwingeloo

Dwingeloo - In Dwingeloo vindt op zaterdag 28 december Winterzinnen plaats. Tussen 16.00 en 20.50 uur kunnen bezoekers genieten van literatuur, muziek, en een maaltijd op een sfeervolle locatie. Onder andere Stephan Enter, Fokke Obbema en Meinder Talma zijn aanwezig.

In de Sint-Nicolaaskerk wordt Stephan Enter geïnterviewd over Pastorale. Deze nieuwe roman speelt in een verzuild plattelandsdorp in de jaren tachtig, waar Molukkers en gereformeerden leven in gescheiden gemeenschappen. Wrok is een van de thema’s. Het boek kreeg vijf ballen in NRC en vier sterren in de Volkskrant.

Fokke Obbema

Volkskrant-journalist Fokke Obbema was na een hartstilstand even dood. Na zijn herstel ging hij op zoek naar de essentie van ons bestaan. Hij vroeg er veertig gesprekspartners naar. Deze heel persoonlijke interviews zijn gebundeld in De zin van het leven. „Adembenemend, meer dan inspirerend en wijs bovendien”, aldus NRC. Fokke Obbema vertelt in de grote zaal van Grand Café de Brink welke inzichten zijn zoektocht hebben opgeleverd. Zijn verhaal wordt muzikaal omlijst door klarinettist Andre Kerver.

Meinder Talma

Meindert Talma brengt zijn nieuwe muzikale voorstelling over Ferdinand Domela Nieuwenhuis, dominee, anarchist en politicus. Deze maand is het een eeuw geleden hij overleed. Domela Nieuwenhuis werd een levende legende op het Nederlandse platteland omdat hij in de bres sprong voor veenarbeiders. De Domela Passie, een liederencyclus over de man en diens tragische leven, wordt in de kerk uitgevoerd door een muziekensemble plus een gemengd koortje. In de pauze wordt er een maaltijd geserveerd in Grand Café de Brink, Hotel & Restaurant Wesseling en De Zaagkoele.

Kaartverkoop tot dinsdag 24 december via www.zomerzinnen.nl.

Winterzinnen wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemerfonds Westerveld en Hotel & Restaurant Wesseling.