Koop Berlijn mag afscheid nemen

Dwingeloo - IJsclub Dwingeloo heeft in de kantine bij de ijsbaan van de club haar ledenvergadering gehouden.

Bij een redelijke ledenopkomst werden op deze algemene vergadering de gebruikelijke agendapunten vlot doorgenomen. Bij het punt bestuursverkiezing vond een bijzondere wisseling plaats. Het bestuur was namelijk al enige tijd op zoek naar een nieuwe penningmeester aangezien de huidige penningmeester Koop Berlijn het na ruim 40 jaar wel welletjes vond. Erwin Wolters is bereid deze functie voortaan te vervullen.

Voorzitter Egbert Vredeveld bedankte Koop voor zijn jarenlange inzet en overhandigde hem een toepasselijk ijzersterk cadeau: een schaatser die zijn laatste bocht aansnijdt. Bij de aanwezigen gingen daarna de handen op elkaar.

Na de vergadering gingen er nog een paar leuke anekdotes over de tafel van belevenissen uit die 42 jaar, vooral over de oude ijsbaan waar werkzaamheden uiteraard anders gingen dan in deze tijd. ‘We werkten daar toen met prikkabels voor de verlichting aangedreven door een aggregaat, een nortonput die werd geslagen voor wat extra water en een klein bestelbusje voor de koek en zopie’, was één van de anekdotes die Koop vertelde.