Havelte Buitengewoon trekt minder bezoekers dan vorig jaar

Havelte Wat zijn de trends de komende feestdagen, hoe kun je jezelf of een ander verwennen en wat moet er zeker op het feestmenu staan. De belangstellenden die dit weekeinde Havelte Buitengewoon hebben bezocht zijn weer helemaal op de hoogte van de laatste trends.

Voor het 12e achtereenvolgende jaar zetten Havelter ondernemers half november de deuren al open om jong en oud alvast in de stemming te brengen voor de feestmaand december. Dit jaar pakten 17 ondernemers uit Havelte en omgeving tijdens Havelte Buitengewoon ‘buitengewoon’ uit. Met de feestmaand december in aantocht is het evenement bij uitstek geschikt om alvast in de juiste stemming te komen. Bezoekers lieten zich op acht locaties inspireren. Opvallend was wel dat er dit jaar minder bezoekers op Havelte Buitengewoon afkwamen.

Geïnteresseerd

Gea Bergman, één van de organisatoren van Havelte Buitengewoon en zelf ook deelneemster, schat dat het er over het gehele weekeinde zo’n driehonderd zijn geweest. “Bijzonder was dat de mensen die er wel waren echt geïnteresseerd waren in datgene er werd geboden. Dat heb ik niet alleen zelf ervaren, maar ook collega-ondernemers.”

Inspireren

De bezoekers lieten zich de verschillende locaties inspireren voor de feestmaand december. Dat leverde mooie gesprekken en kennismakingen op. En niet alleen was er met prachtige menu’s aandacht voor de inwendige mens, op een aantal locaties werd ook uitgebreid aandacht besteed aan uiterlijke verzorging en kunst. Ook prachtige ingrediënten voor een mooie decembermaand.

Het thema van Havelte Buitengewoon was dit jaar ‘Hollands’ en dat was terug te vinden in de kleine lekkernijen die de deelnemers onderweg aangeboden kregen: stroopwafeltjes, krentenwegge, een kopje snert, stukjes suikerbrood en uiteraard drop. En ook in de aankleding. Zo waren de kerstbomen die op alle locatie stonden in de 3-kleur aangekleed. En niet met kerstballen, maar bijvoorbeeld met flesjes nagellak, verfstaaltjes of wijnglazen met schilderijtjes van Hollandse meesters. Bij de Rand van Havelte stonden zelfs 3 Dafjes bij de entree opgesteld in de kleuren rood-wit-blauw.

Havelter molen

Minder warm, maar gelukkig droog was het op het buitenterras dat bij de Havelter molen was opgezet. Met meerdere foodtrucks was het gezellig vertoeven bij de molen. Veel bezoekers hebben de molen bekeken en het aangeboden puntzakje met ‘veldertjes’ geproefd. Dit is een gerechtje dat velen niet meer kennen: jonge kapucijners met uitjes en spekjes.

De organisatie keek zondag ondanks dat er minder bezoekers waren geweest dan vorige jaren, toch terug op een geslaagd evenement dat mede mogelijk was gemaakt door de steun van Ondernemersfonds Westerveld.