Stad & Esch haalt geld op voor weeskinderen in Kenia

Meppel/Diever - Eerstejaars leerlingen van Stad & Esch zetten zich in voor Smash: Stichting Meppel Afrika Steun en Hulp.

Ze hebben kennisgemaakt met het land waar de opbrengst van de sponsorloop naar toe gaat: Kenia. Dinsdag (19 november) doen ze mee aan een sponsorloop die op de school wordt gehouden. Ook de leerlingen van locatie Diever houden een sponsorloop.

De eerstejaars leerlingen gaan op zoek naar sponsors, om zoveel mogelijk geld op te halen tijdens de sponsorloop. Vorig jaar is er een recordbedrag van 9000 euro opgehaald. ,,Wat zou het mooi zijn als we dat record dit jaar weer kunnen verpulveren”, zegt docert Hartger Meihuizen.

Stad & Esch is al jaren verbonden aan Smash. Meihuizen organiseert en coördineert het project op Stad & Esch. Hij adopteerde 5 jaar geleden een kind uit Kenia en zet zich nu in voor 3 weeshuizen in het land.

,,Het geld vorig jaar is besteed aan een nieuw dak van een van de grote keukens, een nieuwe speeltuin, digitale schoolborden en laptops. De grootste kostenpost blijft de inkoop van eten en drinken voor de weeskinderen. Ook daar gaat een deel van het geld naar toe.”

In Kenia zijn 2 miljoen kinderen wees. Tot hun 18e wonen ze in een weeshuis, daarna moeten ze op eigen benen kunnen staan. Goed onderwijs biedt uitzicht op een goede toekomst. Meihuizen is daarom trots op de leerlingen van Stad & Esch. ,,Het blijft gaaf dat onze leerlingen zich zo inzetten voor een ander.”