Kerstconcert van De Liesterkrallen en de de Brincksanghers

Havelte - Op zondag 22 december geven het vrouwenkoor De Liesterkrallen en het mannenkoor De Brincksanghers een kerstconcert in de Clemenskerk in Havelte. De Clemenskerk is vanwege de sfeer en prima akoestiek een geliefde locatie om een concert te geven.

Het vrouwenkoor De Liesterkrallen is in 1988 opgericht in Havelte. Nu zijn er ook veel leden uit de wijde omtrek. Het koor heeft zo’n 55 leden. Plezier in het zingen is belangrijk en ook het goede onderlinge contact. Het koor heeft een veelzijdig repertoire van licht klassiek tot musical en zingt zowel a-capella als met begeleiding. Sinds 2014 is Martin Glas de dirigent van De Liesterkrallen. Het koor heeft zich onder zijn enthousiaste leiding verder ontwikkeld op het gebied van de zangtechniek. Maaike van den Berg is sinds 2017 de gewaardeerde pianiste van het koor.

De Brincksanghers

Het mannenkoor De Brincksanghers bestaat 36 jaar en heeft bijna 40 leden. Het koor staat al meer dan 10 jaar onder inspirerende leiding van dirigente en pianiste Trijnie de Boer en zingt evergreens, Ierse folksongs en countrynummers. Het koor wordt muzikaal begeleid door afwisselend de piano, accordeon of banjo. Bij enkele nummers wordt solozang ten gehore gebracht.

Het concert begint om 15.00 uur; de kerk is open vanaf 14.30 uur. Entree is 8,50 euro pers persoon.

Kaartjes reserveren via: mcmulder@hetnet.nl, jbaaiman@kpnmail.nl , (0521) 512430, (06) 13952890 of aan de kassa.