Frits Spits en Tim Overdiek in gesprek op Winterzinnen

Dwingeloo - Frits Spits en Tim Overdiek gaan zaterdag 28 december op Winterzinnen in Dwingeloo met elkaar in gesprek over de taal van rouw.

Frits Spit, onlangs verkozen tot belangrijkste radiomaker van de eeuw, verloor anderhalf jaar geleden zijn vrouw. Ze waren 46 jaar getrouwd. In ‘Alles lijkt zoals het was’, vertelt hij zijn verhaal aan de hand van liedjes en teksten die veel voor hem betekenen en hem helpen om door te gaan. Een ‘muzikale bedevaart’, noemt hij het.

Tim Overdiek

Tim Overdiek, schrijver en therapeutisch coach, was jarenlang journalist, onder andere voor NOS Nieuws. Op zijn dertiende verloor hij zijn vader en in 2009 overleed zijn vrouw. Daarover schreef hij Tranen van liefde. Samen met Wim van Lent schreef hij ‘Als de man verliest’, een boek vol waardevolle lessen en inzichten, gebaseerd op hun rijke ervaring met mannen die door tegenslag zijn geveld.

Overige namen

Eerder maakte Stichting Zomerzinnen bekend dat Stephan Enter (Pastorale, Boek van de Maand bij DWDD), Meindert Talma (de Domela Passie) en Fokke Obbema (De zin van het leven) met klarinetttist André Kerver naar Winterzinnen komen. Elke schrijver treedt twee keer op. Bezoekers hoeven niet te kiezen, alleen van locatie te wisselen.

De optredens zijn in de zaal van Grand Café de Brink en in de Sint-Nicolaas kerk in Dwingeloo. Winterzinnen duurt van 16.00 tot 21.00 uur, inclusief een buffet (ook vegetarisch).

Opgaven kan tot 24 december via www.zomerzinnen.nl.