Grote variëteit tijdens kerstconcert in de Brug-Es Kerk

Dwingeloo - In de adventstijd worden overal in de wereld concerten gehouden. Zang en muziek zijn onlosmakelijk verbonden met deze tijd van het jaar. Het concert dat op 14 december in de Brug-Es Kerk van Dwingeloo wordt gehouden is een concert uit duizenden, want de grote variëteit van de verschillende medewerkers maakt het heel bijzonder.

De avond in Dwingeloo is goed gevuld met medewerkenden uit Urk, want het Urker mannenkwartet laat van zich horen. Bijna 10 jaar geleden begonnen vier vrienden enthousiast aan dit muzikale project. Het bleek een succes en onder leiding van Gerwin van der Plaats uit Kampen wordt elk optreden ervaren als een feest. En dat geldt niet alleen voor de zangers zelf, maar ook voor de toehoorders.

Dames Post

Om de bijdrage uit Urk wat nog groter te maken, komt het gezin Post naar Dwingeloo. Voor moeder Mariette Post en haar dochters Jannie, Jacoba, Zwanie en Grie-anne is zang een dagelijkse hobby, die zich uit in het zingen bij meerdere koren. Op de jongste dochter na, die lid is van kinderdoor ‘Klein Maar Dapper’, zijn ze allemaal lid van het Jong gemend Koor ‘Immanuel’ uit Urk dat onder leiding staat van Harm Hoeve. Op deze avond zingen de dames Post als gezin, maar ze zingen ook samen met het Urker mannenkwartet, zoals ze vaker doen. Een bijzonder mooie combinatie in stemmen.

Ronald Knol

Er is tijdens dit concert niet alleen muziek en zang van de koren, maar er is ook ruimte voor samenzang. Ronald Knol begeleidt de samenzang van de mooie advents- en kerstliederen op het kerkorgel met ondersteuning van trompettist Siebrand Maakal. Ook is er een aantal muzikale intermezzo’s van orgel en trompet te beluisteren. Muziek is voor Ronald als ademen. Improviseren is zijn grote passie en hij weet met zijn improvisaties en gevoelige orgelspel mensen in het hart te raken.

De presentatie van dit bijzondere concert ligt in handen van Jan de Boer uit Urk.

Het concert begint om 20.00 uur.