Inzamelingsactie voor voedselbank bij supermarkten

Regio - Op zaterdag 14 december wordt door de voedselbank Westerveld een inzamelingsactie gehouden voor de 35 aangesloten huishoudens in Westerveld. Er zijn op deze dag vrijwilligers in de supermarkten aanwezig om de klanten op de actie te attenderen en vragen te beantwoorden.

De actie wordt gehouden in samenwerking met de volgende supermarkten in Westerveld: AH René Brouwer in Dwingeloo, AH Abe Brouwer in Havelte, COOP fam. Slager in Diever en COOP Doede Simonides in Vledder. „Uiteraard hopen we dat deze inzamelingsactie voor veel inwoners van de gemeente Westerveld weer reden zal zijn om bij de genoemde supermarkten één of meer producten te doneren”, aldus de voedselbank.

Niet evenredig

In de gemeente Westerveld maken gemiddeld 35 huishoudingen gebruik van het aanbod van de voedselbank, provinciaal worden 3500 monden gevoed. Jammer genoeg is het aanbod van volwaardige producten vaak niet evenredig met de behoefte. De actie om wel goede houdbare producten in te zamelen is noodzakelijk om de komende tijd de pakketten voor de klanten aan te vullen, zodat er een aantal redelijk gezonde maaltijden gemaakt kunnen worden.

De voedselbank Westerveld wil een oproep doen aan aan alle inwoners van Westerveld: „Aan degen die het kunnen missen: wilt u iets doneren voor de mensen in onze gemeente, die door wat voor oorzaak dan ook, tijdelijk niet meer in staat zijn om zelf voldoende te voorzien in hun dagelijkse behoefte aan eten en drinken. In de supermarkten zijn lijstjes beschikbaar met te doneren producten. Alleen houdbare producten worden gevraagd, zodat die enig tijd opgeslagen kunnen worden. Ook staan er speciale verzameldozen voor DE punten, lever uw punten in voor gratis koffie voor de voedselbank!”

Voedselbank Westerveld houdt zich het hele jaar door aanbevolen voor giften, zowel in natura als financieel (per bank: NL55RABO0101056672 m.v.v. Westerveld). De Voedselbank heeft de ANBI status.

Op de website van Voedselbank Zuidwest Drenthe, waar VB Westerveld, samen met Meppel en Hoogeveen deel van uitmaakt, staat meer informatie over de voedselbank: www.voedselbankzuidwestdrenthe.nl. Het mailadres en telefoonnummer staan daarop vermeld.