Drents Kamerkoor speelt kerstconcert O Nata Lux

Diever - In de donkere dagen voor kerstmis verzorgt het Drents Kamerkoor zoals gewoonlijk een aantal kerstconcerten. Het koor doet dat ook in Diever, traditioneel op de zondag voor Kerstmis.

Het kerstconcert O Nata Lux biedt een mooie mix van oude en nieuwe kerstmuziek. Oude muziek van onder andere Gabriëli, Monteverdi, Sweelinck, Pachelbell en Handel komen voorbij. Met sfeervolle kerstmuziek van Gjeilo en Lauridsen, waarbij Lauridsens ‘O Magnum Mysterium’ niet zal ontbreken. En natuurlijk klinken er vrolijke christmas carols.

Het koor wordt begeleid door Jan de Roos op piano en orgel. De algehele muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent van het Drents Kamerkoor, Dick Dijk.

Het concert in de Oude Kerk in Diever op zondag 22 december begint om 15.00 uur.

Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn ook verkrijgbaar voor aanvang in de kerk.

Voor informatie en reservering: http://www.drentskamerkoor.nl

Drents Kamerkoor

Sinds 1968 komen geoefende amateurzangers van Drenthe en direct daar buiten wekelijks bijeen om als Drents Kamerkoor zich te buigen over zes eeuwen prachtige koormuziek.

Door de variatie in het repertoire van middeleeuwse tot hedendaagse componisten en van moderne madrigalen tot klassieke popsongs bereikt het koor steeds wisselende doelgroepen. De vele fraaie, oude kerkgebouwen in het Drentse land worden door het koor vanwege hun bijzondere sfeer en akoestiek daarbij veelvuldig gebruikt als concertruimte. In 2018 vierde het koor haar 50-jarig jubileum met de Petite Messe Solenelle van Rossini, met solisten van het Nederlands Kamerkoor. Dat jaar werd afgesloten met een spetterend kerstconcert met De Spijkerpakkenband. Dit voorjaar gaf het koor twee goed gewaardeerde concerten, waarbij zelfs muziek van Billy Joël te horen was.

Sinds 1997 is Dick Dijk dirigent en muzikale inspiratiebron van het koor, hij is voortdurend op zoek naar bijzonder en boeiend repertoire.