Kunstenaars gezocht voor expositie Toekomstdenken

Emmen - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar beeldend kunstenaars in de gemeenten De Wolden en Westerveld voor de tentoonstelling Toekomstdenken. Deze expositie vindt van 15 februari tot en met 29 maart plaats in CBK Emmen. Zowel schilderijen, installaties, foto’s als beelden zijn welkom.

De expositie in Emmen moet een beeld geven hoe kunstenaars van nu naar de toekomst kijken. Is het somber of juist positief? Zijn het dromen en utopieën of kijken zij kritisch naar de wereld van morgen? Het project Toekomstdenken daagt kunstenaars uit om na te denken over de toekomst en hun ideeën te vertalen in een kunstwerk. Ook de Drentse kunstenaars Joop Striker, Kitty Boon, Loes Heebink, Maria Berkhout en Peter Veen lieten zich door het thema inspireren. Het werk van deze boegbeelden is ook te bewonderen in de tentoonstelling.

Aanmelden

De tentoonstelling is voor zowel professionals als amateurs en iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Of zij nou schilderen, fotograferen, filmen of installaties bouwen: elke vorm van beeldende kunst is welkom. Zo wordt de expositie een bijzondere bundeling van allerlei beeldende technieken en disciplines. Aanmelden kan tot 1 februari via www.kunstencultuur.nl/toekomstdenken. Deelname kost €15,- per tentoongesteld werk (maximaal 2 werken per kunstenaar).

Laat je inspireren

Alle deelnemende kunstenaars mogen deelnemen aan de Verdiepingsdag op 29 februari. Zij kunnen hun talent ontwikkelen in de workshops, hun werk bespreken met professionals en vakgenoten én ideeën opdoen voor het maken van nieuw werk. Daarnaast worden aan het eind van de tentoonstellingsperiode negen kunstenaars uitgenodigd deel te nemen aan een intensief masterclasstraject op maat.

Toekomstdenken

Toekomstdenken is een participatieproject en talentontwikkelingsprogramma van Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte Overijssel. Het project daagt kunstenaars uit om over hun eigen grenzen heen te kijken, zich te verdiepen en eventueel crossovers aan te gaan. Het project bestaat uit inspiratiedagen, verdiepingsdagen, workshops, lezingen én de expositie. Een project voor iedereen met groeiambities.

Voor vragen of meer informatie: Hellen Abma, projectleider Toekomstdenken bij Stichting Kunst & Cultuur (K&C), (0592) 33 69 99.