Rogier en Erik openen sportschool

Dwingeloo - Rogier Snijder en Erik van Tongeren gaan het avontuur aan. Zaterdag openen ze in Dwingeloo sportschool Ludis Personal Gym, de plaats voor professionele en persoonlijke begeleiding in voeding, fitness en ontspanning.

De jonge ondernemers leerden elkaar kennen in het gezondheidscentrum waar ze vier jaar samenwerkten. De 24-jarige Rogier die jarenlang in de wintermaanden skilessen gaf in Oostenrijk, kwam daar binnen nadat hij zijn opleiding Sport en Beweging had afgerond. Net als de drie jaar oudere Erik, heeft fitness de belangstelling van Rogier. Samen hebben ze zich ook verdiept in leefstijl, voeding en massage terwijl Erik ook interesse heeft in de psyche van de mens.

Begin dit jaar zijn de twee om tafel gaan zitten om hun plannen voor een eigen sportschool te bespreken. Toen bleek dat de twee op één lijn zaten, hakten ze de knoop door. Een drukke periode van voorbereiden, plannen en afstemmen volgde. Sinds de oplevering van het onderkomen aan de Nijverheidsweg 27a zijn de twee dagelijks in de weer geweest om de sportschool op tijd gebruiksklaar te krijgen. Dat is gelukt en het resultaat mag er zeker zijn: een sfeervolle groepslesruimte voor onder meer yoga en pilates, een overzichtelijke en ruime fitnesszaal en nette intake/behandelkamer. Afgelopen weekeinde waren vrienden en bekenden van Rogier en Erik welkom om ‘proef te draaien’ om te kijken of alle apparaten naar behoren functioneren.

Het concept van Ludis Personal Gym is gebaseerd op drie pijlers: professionele en persoonlijke begeleiding in voeding, in fitness en in ontspanning. En door een intensieve samenwerking met alle fysiotherapeuten in Dwingeloo kunnen ook klanten met lichamelijke klachten snel en efficiënt geholpen worden. “Je kunt bij ons terecht voor sport en leefstijl. Wie wil sporten krijgt eerst een uitgebreide intake waarbij doelen en behoeftes worden besproken en of er lichamelijke klachten zijn. Daarna wordt met een aantal gezondheidstesten de fitheid van de klant bepaald en een programma met oefeningen opgesteld”, zo vertelt Erik van Tongeren over de werkwijze. Hij vervolgt: “De oefeningen kunnen aangevuld worden met een leefstijlplan.”

Eigen programma

Via een app op de telefoon kan de klant zijn/haar programma inzien en de voortgang bijhouden. En dan na zes trainingsweken volgt er opnieuw een meting om de voortgang te bepalen. “Met aandacht en persoonlijke begeleiding als sterke punten, willen wij ons onderscheiden”, zo zegt Erik die net als Rogier maar al te goed weet dat beginnen met sporten misschien makkelijk is. “Maar volhouden is een echte uitdaging. Persoonlijke ondersteuning is dan ook van cruciaal belang”, vult Rogier aan.

Sociale aspect

In de entree van de nieuwe sportschool springt de grote, massief houten (stam)tafel meteen in het oog. “Het is de bedoeling”, zo vertelt Rogier, “dat de klanten hier na het sporten even kunnen napraten onder het genot van wat drinken. We vinden het sociale aspect van sporten ook heel belangrijk en mogelijk vindt iemand op deze manier wel een trainingsmaatje. En ook als je niet sport, mag je altijd even binnenlopen voor een kop koffie of thee. Meer informatie:

www.ludisdwingeloo.nl