Brinkzicht brengt OBS De Hoekstee naar synagoge

Vledder - De leerlingen van OBS De Hoekstee in Vledder werken aan het project Geloof. De Touringcar van Brinkzicht reed met ze naar de synagoge in Zuidlaren.

Het project Geloof laat de leerlingen van De Hoekstee kennismaken met het verhaal achter de grote wereldgodsdiensten. Niet om ze op te hemelen, maar om ze te verduidelijken. Tijdens het project bezoeken groep drie, vier en vijf onder meer een kerk, een moskee en een wat verderop gelegen synagoge in Zuidlaren: al snel een uurtje rijden vanuit Vledder.

Gemak voor de ouders

Voor ouders is het niet altijd even gemakkelijk om de leerlingen onder schooltijd te vervoeren. Met dat idee bood Hotel en Reisbureau Brinkzicht aan de heen- en terugreis naar Zuidlaren te verzorgen. De reacties waren enthousiast, zodat horeca-ondernemer Harrie de Jong kwam voorrijden met een luxe touringcar, die de leerlingen veilig naar de synagoge en weer terug naar school bracht.

Fietsveilig naar school

Op initiatief van Harrie de Jong werd ook een fietspad aangelegd van 't Steegien naar De Hoekstee. Door de recente, ingrijpende verbouwing van het hotel en de bouw van de bijbehorende LED-bowling ontstond er ruimte voor het fietspad. De plannen zijn in samenwerking met de school, de gemeente en aanwonenden uitgewerkt. Kinderen kunnen daardoor vanuit de Dorpsstraat via hun fietspad ‘Het Meerplein’ veilig naar school.