Straten in dorpscentrum weer open, tot opluchting van organisatie Sfeervol Diever (zaterdagavond)

Zaterdagavond is het weer Sfeervol Diever, een elk jaar groeiend evenement. Voor de zevende keer inmiddels worden de straten in het dorpscentrum in kerstsfeer gebracht.

Diezelfde straten waren de afgelopen maanden steeds opgebroken in verband met Brinkenplan Diever op Dreef: de vernieuwing van de openbare ruimte in het hart van het dorp.

Jeanet Sjabbens van de organisatie van Sfeervol Diever knijpt op dit moment evenwel de handen dicht. ,,Net voor het weekend levert de aannemer dit deel van het project op. Geweldig, nu zijn alle straten in het centrum weer gewoon toegankelijk. Daar zijn wij echt heel erg blij mee.”

Ook doedelzakspelers present

Her en der zal muziek klinken. Van oude bekenden als de Heeren van Diever, Advendo en de Dorfplatz Musikanten bijvoorbeeld. Maar er is voor Sfeervol Diever ook een doedelzakorkest gestrikt: de Lowland Brigade Pipeband Zwolle. Jici Pop, een koor uit Diever, zal zingen.

Overal zorgt de Dieverse horeca voor een warm welkom in kerstsfeer.

Sfeervol Diever is een initiatief van Ondernemersvereniging Diever. Een flink aantal ondernemers houdt tijdens het evenement open huis. Op de Brink, bij de kerk, wordt een ‘Boerenplein’ ingericht. Bezoekers kunnen er kennismaken met lokale agrarisch ondernemers en hun producten.

Aftrap door midwinterhoornblazers

Sfeervol Diever begint rond 18.00 uur met een optreden van midwinterhoornblazers rond de vijver van verpleeghuis Jan Thijs Seinenhof. Het evenement duurt tot 22.00 uur.

Weer of geen weer, Sjabbens zag het de voorbije edities steeds drukker worden in het dorpscentrum. ,,Mensen komen echt uit de wijde omgeving naar Diever toe. Sommigen zelfs vanuit Smilde, Steenwijk en Meppel.”