Mountainbikers ploegen door de modder

Havelte - Ruim vijfhonderd mountainbikers verschenen zondag aan de start van de goede doelen mountainbiketocht door het Holtingerveld. De organisatie van de tocht was in handen van MTB-vereniging Havelte.

Die stelde de opbrengst beschikbaar aan de mensen van de Holtinger schaapskudde. Zij willen graag bij de schaapskooi op de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld een ontvangstruimte bouwen. Wanneer die ruimte beschikbaar komt, kunnen er nog meer educatieve activiteiten worden ontwikkeld. 

Met de lammerenkooi als het draai- en middelpunt van de prachtige MTB-tocht, reden de deelnemers een prachtige rit. Ondanks de regen, waardoor het lastig was om een fietsbare tocht uit te zetten, reden de meeste deelnemers 60 kilometer door het Holtingerveld. De mountainbikers waren goed te spreken over de mooie afwisselende routes. De verzorging was top van AH ABE en mede door de belangeloze inzet van vele vrijwilligers, EHBO en bestuur van de kudde, werd het een topevenement. De uitslag van de opbrengst volgt nog.