Judoka’s van Jigotai halen goede resultaten in Beilen

Beilen - Maar liefst 15 judoka’s van Jigotai gingen op zaterdag 14 december naar het Dorpentoernooi in Beilen.

In het eerste gedeelte kwamen voor Jigotai Wouter van Voorst en Guido Mocking op de mat, ieder in een andere poule. Wouter won direct zijn eerste wedstrijd met een fraaie Ippon. De twee daarop volgende wedstrijden verloor hij, maar de 4e wedstrijd wist hij opnieuw een Ippon te scoren. In zijn laatste wedstrijd verloor hij van de nummer 1 van de poule, waarmee Wouter een mooie 3e plaats behaalde.

Scheidsrechter beslissing

Guido Mocking had een wat minder goede start. Hij verloor zijn eerste 3 wedstrijden, maar de 4e en 5e wedstrijd wist hij te winnen. Voor Guido was er een 4e plaats. In het tweede blok kwamen de overige judoka’s van Jigotai aan de beurt. Simeon van der Iest en Zev Brevoord zaten ieder in een eigen poule. Simeon was weer bijzonder goed op dreef. Van de 5 wedstrijden verloor hij er maar eentje, de rest won hij met Ippon. Dat leverde hem een 2e plaats op.

Goed in vorm

Zev Brevoord was ook in een goede vorm. Hij won zijn eerste wedstrijd met een Wazari. De tweede wedstrijd verloor hij van de nummer 1, maar de derde en 5e wedstrijd won hij allebei met een Ippon. De 4e wedstrijd won hij op een scheidsrechter beslissing. Ook hij behaalde daarmee een 2e plaats.

Linn Gierveld, Robin Mols, Joël de Woo en Tije Jorritsma zaten allemaal in dezelfde poule. Onbetwiste winnaar werd Tije Jorristma, die alle 6 de wedstrijden wist te winnen, waarvan 5 met een Ipon en 1 met een Wazari. Door deze goede resultaten, kreeg Tije ook zijn ‘einddiploma’, wat betekent dat hij nu aan de grotere toernooien kan meedoen. Robin Mols won 4 van de 6 wedstrijden en behaalde daarmee een mooie 3e plaats. Voor Linn en Joël was het de allereerste wedstrijd en dat viel niet mee. Linn wist toch nog een wedstrijd te winnen, maar Joël moest nog erg wennen aan het wedstrijdgebeuren. Hij verweerde zich prima, maar wist dit net niet in punten om te zetten. Zowel Linn als Joël behaalden een 4e plek.

Ravi Maas en Sam Berends zaten in dezelfde poule. Ravi wist twee wedstrijden te winnen en ook Sam Berends kon met een fraaie Ippon een wedstrijd op zijn naam te zetten. Ravi werd daarmee 3e en Sam 4e. In de laatste poule waren Mane Brevoord, Selene Maas en Nathan Boerhof aan de beurt. Mane won zowel de eerste als de laatste wedstrijd met een Ippon en werd daarmee 3e. Selene won haar laatste wedstrijd en Nathan de 3e. Zij behaalden daarmee beiden de 4e plaats.

Volledige uitslag

1e plaats: Tije Jorritsma

2e plaats: Simeon v.d. Iest en Zev Brevoord

3e plaats: Wouter van Voorst, Robin Mols, Ravi Maas en Mane Brevoord

4e plaats: Guido Mocking, Linn Gierveld, Joël de Woo, Sam Berends, Selene Maas en Nathan Boerhof.