Jigotai bemachtigt veel prijzen bij eigen Dorpentoernooi

Diever - De eerste editie van het Dorpentoernooi in de nieuwe sportzaal in Diever stond zaterdag 11 januari op de kalender. Liefst 18 judoka’s van Jigotai deden hier aan mee. Bijna allemaal wisten zij een mooie medaille te bemachtigen.

In het eerste blok kwamen Simeon van der Iest, Irene Dijkema, Olivier Huiberts en Vera Dijkema in actie. Simeon en Irene zaten in dezelfde poule en zij deden weinig voor elkaar onder. Irene won al haar wedstrijden en Simeon verloor alleen van Irene op een scheidsrechtersbeslissing. Irene en Simeon behaalden daarmee respectievelijk een 1e en een 2e prijs.

Ook Olivier won al zijn wedstrijden en stond dus op het hoogste blok van het erepodium. Bij Vera lukt het allemaal niet zo goed. Na een eerste verloren wedstrijd moest zij helaas opgeven.

Na de pauze kwamen Lana Dijkstra, Linn Gierveld, Wouter van Voorst, Renz Koenders, Zev Brevoord, Robin Mols, Ravi Maas, Joël de Woo, Thirza Kootstra, Sam Berends, Carly Kuijpers, Mane Brevoord, Selene Maas en Nathan Boerhof op de mat. Alleen Wouter stond als enige van Jigotai in een poule. Hij wist deze keer geen potten te breken en behaalde een 4e prijs.

Lana en Linn zaten samen in een poule, waarbij Linn 3 wedstrijden op haar naam zetten en Lana 1 wat resulteerde in respectievelijk een 3e en 4e prijs.

Renz en Zev zaten ook in dezelfde poule. Zev won 4 wedstrijden en Renz 1, waarmee Zev de derde prijs en Renz de 4e prijs in ontvangst kon nemen.

Robin, Ravi en Joël zaten ook samen in een poule. Ravi was bijzonder goed op dreef. Hij won al zijn 5 wedstrijden en behaalde daarmee de eerste plaats. Robin won er 3 en Joël 1, waarmee Robin de derde en Joël de 4e prijs behaalde.

Thirza, Sam en Carly stonden ook in eenzelfde poule en wisten alle drie beslag te leggen op de 4e prijs. Tenslotte kwamen Mane, Nathan en Selene in de laatste poule aan de beurt. Zij wisten respectievelijk de 2e, 3e en 4e prijs te bemachtigen.

De complete uitslag is als volgt:

1e plaats: Ravi Maas, Irene Dijkema en Olivier Huiberts

2e plaats: Mane Brevoord en Simeon van der Iest

3e plaats: Nathan Boerhof, Robin Mols, Zev Brevoord en Linn Gierveld

4e plaats: Wouter van Voorst, Lana Dijkstra, Renz Koenders, Thirza Kootstra, Sam Berends, Carly Kuijpers, Joël de Woo en Selene Maas.