The Big Stones kijkt terug op succesvol weekend

Havelte - Rugbyclub The Big Stones uit Havelte heeft een prima weekend achter de rug. Allereerst was er sprake van een zogeheten ‘Super Saturday’, waarop de jeugdteams allemaal thuis speelden.

Voorafgaand aan deze wedstrijden tekenden voorzitter Freek van der Waardt van The Big Stones en wethouder Henk Doeven van de gemeente Westerveld de erfpachtovereenkomst, waarin werd vastgelegd dat de Havelter club ook de komende jaren gebruikmaakt van het rugbyveld.

Achterstand

Daarna was het de beurt aan de Cubs (spelers onder 14 jaar) voor hun eerste wedstrijd van 2020. Ze beleefden tegen hun leeftijdgenoten van The Pigs uit Arnhem een lastige eerste helft. Vanuit een achterstand vochten de jonge Havelters zich in de tweede helft echter prima terug en wonnen ze uiteindelijk met 44-20. Ook de Junioren (spelers onder 16 jaar) van The Big Stones hadden het in de eerste helft erg moeilijk, ze werden dan ook op een achterstand gezet. In de tweede helft was het spelbeeld echter helemaal omgedraaid en met prima spel werden de Red&Blue Panthers uit het Utrechtse Driebergen alsnog 29 verslagen. Als laatste op zaterdag kwam de oudste jeugd (de Colts) in actie. Deze bij vlagen harde en vermakelijke gelijkopgaande strijd leverde geen winnaar op: 17-17.

Senioren

De senioren van The Big Stones speelden zondag tegen de Groningse Studenten Rugby Club (GSRC). De bezoekers kwamen met slechts veertien spelers opdagen, maar Havelter Henk Manden was niet te beroerd om met ze mee te doen. Na een heel snelle try van de Groningers, bleek The Big Stones toch de bovenliggende ploeg: 36-12.