Dichters en muzikant geven kleur aan poëzie-avond

Diever - Op Gedichtendag start traditiegetrouw de Poëzieweek. Het Schultehuus Diever organiseert in dit kader op donderdag 30 januari een poëzie-avond. De voordrachten van de dichters worden afgewisseld met muziek.

Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten. Het thema van dit jaar is ‘De toekomst is nu!’.

Het Schultehuus Diever houdt ook een poëzie-avond en heeft enkele dichters uitgenodigd. Mieke Vermeulen uit Bussum presenteert samen met Sacha van Tetterode hun nieuwe boek met gedichten en prachtige afbeeldingen. Theaterman Harm van Ballegooijen leest uit eigen werk en wordt daarbij begeleid door gitarist Jaap Klok. Speciale aandacht wordt besteed aan de onlangs overleden stadsdichter en jazzmuzikant Jules Deelder, met medewerking van Jan Ott (gedichten), Evert van Loon en Pieter van Dijk (saxofoon en gitaar).

De dichters worden afgewisseld met muziek. Er is een optreden gepland van zanger/gitarist Jacob Hettinga.

De poëzie- en muziekavond vindt plaats in het Schultehuus, Brink 7 in Diever en begint om 19.30 uur. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is reserveren noodzakelijk. Dit kan via reserveren@schultehuus.nl of via tel. (0521) 594811.