De Knarrenhof krijgt meer vorm

Havelte - Het bestuur van Hof van Havelte is van plan om een informatiebijeenkomst te organiseren over De Knarrenhof. De Knarrenhof is een landelijke stichting met een maatschappelijk doel, de leeftijdsbestendige bouw van woongroepen voor zelfredzame senioren.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in november is er een oproep gedaan voor mensen die zich extra willen inzetten voor realisatie van een Knarrenhof in Havelte. Zeven personen hebben zich aangemeld en vormen nu samen het voorlopige bestuur. Het bestuur heeft unaniem gekozen voor de naam Hof van Havelte. Het bestuur is zich op dit moment aan het oriënteren op beschikbare grond in Havelte. Bij voorkeur op maximaal 1,5 kilometer van de winkels.

„Intern wordt er gekeken naar de (on-)mogelijkheden. Medio februari ontvangen wij een terugkoppeling van de gemeente. Zodra er meer duidelijkheid over een reële kans op een locatie is wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar De Knarrenhof een presentatie zal houden”, aldus het bestuur.

Koop en huur

Op dit moment hebben zich 30 deelnemers voor een 1- of 2 pers. woning aangemeld. Om het voor iedereen mogelijk te maken zal dit een mix zijn van koop en huur. „Op woensdag 22 januari hebben we gesproken met de drie (3) beleidsadviseurs op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling, Ruimte & Wonen en Grondzaken & Vastgoed van de gemeente Westerveld. We hadden een positief gesprek. Over en weer ideeën uitgewisseld.”

Aanmelden

„Mocht u interesse hebben in een woning in de toekomstige Hof van Havelte en nog niet ingeschreven staan bij de Knarrenhof.nl, vragen wij u dit alsnog te doen. Toewijzing woning gebeurt mede op basis van moment van inschrijving.”

Meer informatie via hofvanhavelte@hotmail.com of www.knarrenhof.nl.