VUSO: ‘Samen leren is leuker’

Havelte - Samen leren is leuker, dat is het motto van de VUSO (volksuniversiteit Meppel/Steenwijkerland/Westerveld). De VUSO houdt al jaren uitdagende, leuke en leerzame cursussen en workshops in Meppel, Steenwijkerland en Westerveld.

Het cursusseizoen is al in september van vorig jaar begonnen, de meeste talencursussen zijn in oktober van start gegaan. Maar ook in dit jaar starten er nog diverse cursussen en workshops. „De Tai Chi lessen die in Steenwijk en Havelte worden gegeven kunnen altijd rekenen op goede belangstelling. Ook Yoga staat weer geprogrammeerd”, laat VUSO weten.

Middeleeuws koken

De VUSO is actief in diverse woonkernen, zo wordt er in Uffelte bij De Vlasbarg’n in maart een cursus ‘Middeleeuws koken’ gegeven, maar dan wel door een docent uit Steenwijk, de VUSO verbindt dus ook. Veel deelnemers uit Steenwijk gaan naar Uffelte voor de kookcursussen.

Lokale bedrijven werken ook samen met de VUSO om tot verbinding te komen. Zo geeft het bedrijf Change Support uit Steenwijk een cursus ‘Basis NLP’ (neuro linguïstisch programmeren), deze gaat in maart van start. Margret Takken van Glas@home komt naar de VUSO om een workshop glasfusion te geven.

Brushletteren

Er staan nog meer creatieve cursussen op het programma, zoals Brushletteren in Vledder en onder andere mozaïeken in Steenwijk, tekenen met pastel en in Meppel een interieurcursus en fotobewerken. De korte vakantietalen cursussen gaan eind maart, begin april weer van start. Opgeven kan nog.

Het complete programma staat op www.vuso.info. Telefonisch contact kan tijdens kantoortijden via (0521) 51 11 15.