Gevulde koekentocht was een groot succes

Havelte - Bijna 100 leden van de MTB vereniging Havelte verzamelden zich op zondagochtend 19 januari op het Piet Soerplein om deel te nemen aan de gevulde koekentocht.

In het verleden werd deze toertocht gehouden in Dwingeloo met medewerking van Vos Banket. De tocht is met de komst van Bakkerij Strampel in Havelte weer nieuw leven ingeblazen.

Ervaringen

De doelstelling om -in clubverband- jong en oud, sportief en recreatief met elkaar te verbinden werd volledig gehaald. Tijdens het fietsen en ook in de pauze ging het gesprek veelal over fietservaringen en werden nieuwe contacten gelegd en oude banden aangehaald. Om 9.30 uur vertrok een lange stoet van MTB’ers voor de gezamenlijke recreatieve rit.

In het bos aangekomen bleek het al snel ondoenlijk om de meute bij elkaar te houden en werd het een gezellige chaos. Maar op het afgesproken rustpunt hergroepeerde de groep zich en reed in een kalm tempo richting het Piet Soerplein. Hier had intussen bakker Strampel warme gevulde koeken, koffie, thee en fris klaargezet.

Komend jaar

Na de pauze werd de groep in drieën gesplitst en onder begeleiding van de trainers konden de sportieve, recreatieve en jongste fietsers zich nog een keertje in het zweet rijden. De toch gaat aankomend jaar zeker weer herhaald worden.