IVN-Westerveld houdt een cursus ‘Waar wij wonen’

Wapse - De regio Zuidwest Drenthe is rijk aan natuur en cultuur. Voor iedereen die de regio beter wil leren kennen organiseert IVN Westerveld in een cursus ‘Waar wij wonen’. De cursus bestaat uit zes theorieavonden en zes excursies. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod: bodem, cultuurhistorie, flora, vogels, insecten en beheer.

De meeste inwoners van Westerveld weten dat ze in een gebied wonen dat rijk is aan natuur en cultuurhistorie. Naast de twee nationale parken zijn er tal van andere kleinere en grotere natuurgebieden zoals de Havelterberg, het Holtingerveld, Rheebruggen of het Leggelderveld met een gevarieerde flora en fauna. De variatie is groot. Maar hoe is die variatie ontstaan? Hoe is de Havelterberg ontstaan, bijvoorbeeld. Welke dieren of planten vind je er? En hoe wordt de natuur beheerd?

Veel belangstelling

IVN Westerveld heeft in 2015 al eerder deze cursus georganiseerd, waarvoor toen veel belangstelling was. „Tijdens de eerste cursusavond, donderdag 20 februari, gaan we in op de bodem, de geologie, het water. Als je het weet, zie je de invloed van de ijstijden je overal in onze omgeving, vooral bij de Havelterberg. Tijdens een excursie op zaterdag 22 februari laten we dat zien bij de Havelterberg”, aldus de organisatie.

Na deze eerste twee bijeenkomsten, is er om de drie weken een theorieavond, op donderdagavond, en een excursie op zaterdag. De laatste excursie op 6 juni. De theorieavonden vinden plaats in Oens Huus, het dorpshuis in Wapse.

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de omgeving waarin we wonen. Kijk voor meer informatie op www.ivn-westerveld.nl.