17de Dart-happening Wapse had een verrassing voor de deelnemers

Wapse - In Wapse werd op zondag 19 januari weer het grote darttoernooi gehouden. Alle bewoners van de straten en ook Wapsenaren, die nu elders binnen de Gemeente Westerveld wonen, alsmede de dartclub van Wapse met 45 leden konden zich hier vrijwillig voor inschrijven.

Door de diversiteit aan leeftijden was het merendeel door elkaar gezet in de poules. In totaal waren er 60 deelnemers die meededen aan het toernooi. Er werden 132 partijen op 8 verschillende banen gespeeld. Jan Willem Godeschalk, Niklas Boers en Kimberley Grit waren de winnaars van de dag.

Vanaf de eerste poule-wedstrijden was de strijd al erg groot, gezien de hoge scores met uitgooien. Twee spelers gooiden in de partij het maximum van 180 punten met 3 pijlen. Ook meerdere keren werd er uitgegooid boven de 100 punten. Een niveau met een gouden randje.

Kruisspel

Om 15.00 uur na de poule wedstrijden, werd begonnen met kruisspel. Het kruisspel was dit jaar in de vorm van koppel-darten, waarbij dus alle spelers vanuit de poules nog mee deden. Voor de spelers was dit een grote verrassing. De nieuwe insteek werd zeker gewaardeerd en er vielen daarna ook bijzondere uitslagen.

Finales

De halve finales bij de jeugd lagere school werden gespeeld door Dylano de Vries en Lenthe Koster, Kimberley Grit en Yordi Lemmen. De finale tussen Kimberley Grit en Dylano de Vries werd gewonnen door Kimberley Grit.

De halve finales jeugd/senioren werden gespeeld tussen Jordi Flobbe en Lucas Meijer, Menno van de Sluis en Niklas Boers. De finale werd gespeeld tussen Lucas Meijer en Niklas Boers. Deze werd gewonnen door Niklas Boers.

De halve finales bij de senioren oude categorie gingen tussen Mannie Daalman en Hennie Daalman, Jan Willem Godeschalk en Ina Kleene. De finale ging uiteindelijk tussen Jan Willem Godeschalk en Hennie Daalman, deze werd gewonnen door Jan Willem Godeschalk.