Wisselend succes op Dorpentoernooi

Hoogeveen/ Diever De judoka’s van Jigotai boekten een wisselend succes op het Dorpentoernooi, dat zaterdag plaatsvond in het Activum in Hoogeveen.

Van Jigotai deden 9 judoka’s mee.

In het eerste blok kwam Gideon Driehuis aan de beurt. Het was zijn allereerste judowedstrijd en hij deed het erg goed. De eerste wedstrijd won hij met een Wazari en de tweede won hij op een scheidsrechtersbeslissing. De laatste wedstrijd verloor hij van de nummer 1, maar hij wist daarmee toch een mooie 2e plek op het erepodium te behalen.

In het tweede blok kwamen Sam Berends, Nathan Boerhof en Mane Brevoord op de mat. Sam en Nathan zaten samen in dezelfde poule. Sam kon deze keer geen wedstrijd op zijn naam zetten en behaalde een 4e plaats. Nathan won twee wedstrijden met een Wazari en kwam daarmee op de 3e plek op het erepodium. Mane was erg goed op dreef. Zij wist al haar wedstrijden te winnen met een ippon en daarmee werd zij 1e in haar poule.

De drie laatste judoka’s van Jigotai kwamen in het derde blok aan de beurt, alle drie in een andere poule. Guido Mocking won 1 wedstrijd met een fraaie Wazari en werd daarmee 4e. Wouter van Voorst zat in een zware poule en had het erg zwaar. Hij behaalde een 4e plaats. Ook Thirza Kootstra had het deze keer erg moeilijk en ook zij behaalde een 4e plaats.

Het eerstvolgende Dorpentoernooi is op zaterdag 7 maart in Westerbork.

Uitslag

De volledige uitslag is als volgt:

1e plaats: Mane Brevoord

3e plaats: Nathan Boerhof

4e plaats: Sam Berends, Thirza Kootstra, Wouter van Voorst en Guido Mocking