Mollenvanger wil zijn klemmen terug

Frederiksoord/Wapse - Een beloning van 50 euro voor degene die meer kan vertellen over de diefstal van 30 mollenklemmen in Wapse. Mollenvanger Henk Damhuis uit Frederiksoord zet alles op alles op de dader te achterhalen.

“Pure diefstal.” Voor Henk Damhuis is het wel duidelijk. De 30 splinternieuwe mollenklemmen die hij vorige week uitzette in een weiland aan de Wapserauwen in Wapse zijn moedwillig weggenomen. In de schuur achter zijn woning in Frederiksoord vertelt de mollenvanger dat het wel eens gebeurt dat een vos of das de in een klem gevangen mol meesleept naar een andere plek. “Dat betekent dat je niet alleen de mol kwijt bent, maar ook de klem”, zo zegt Damhuis die vervolgt: “maar 30 stuks in twee nachten meegenomen door vossen of dassen? Dat gaat er bij mij niet in.

Moedwillig

Damhuis plaatste vorige week op verzoek van een inwoonster van Wapse mollenklemmen in een weiland. De mollenvanger schat de oppervlakte van het persceel zo’n hectare. “Na één nacht belde de vrouw mij op en vertelde dat er acht klemmen gestolen waren. Dat vond ik natuurlijk al erg raar. Toen na de tweede nacht ook de andere 22 klemmen weg waren, gingen alle alarmbellen natuurlijk af.” Damhuis zocht nog in de sloot die langs het perceel loopt, maar trof daar niets aan. Ook op de omringende weilanden vond hij niets. “Dit is moedwillig gebeurd. Dat kan niet anders. Misschien wel door iemand die mij een dierenbeul vindt. Maar die persoon heeft wel verstand van zaken, want om de klemmen weg te halen moet je voorzichtig te werk gaan. Een mollenklem die op scherp staat verwijder je namelijk niet zomaar.”

Aangifte

De inwoonster van Wapse die Damhuis gevraagd had de mollenklemmen te plaatsen, heeft aangifte van diefstal gedaan. En Damhuis die de klemmen die hij net nieuw had gekocht graag terug wil, is nu zelf ook een onderzoekje gestart. Met het uitloven van een beloning van 50 euro voor degene die meer kan vertellen, hoopt hij zijn klemmen terug te krijgen. “Weet je, die klemmen kosten 8 euro per stuk. Het is de duurste soort. Een beloning van 50 euro voor een tip waardoor ik de klemmen terug krijg, kan wel uit. Wanneer ik 30 nieuwe klemmen moet aanschaffen ben ik duurder uit.”

Wie een tip heeft voor Henk Damhuis over de verdwijning van de 30 mollenklemmen kan bellen met (06) 253 18 086.