Middeleeuws koken in de kookstudio van De Vlasbarg’n met Dik Delfsma

Uffelte De VUSO houdt vanaf maandagavond 2 maart een korte kookcursus ‘Middeleeuws koken’. De cursus bestaat uit 3 avonden, er wordt gekookt in de kookstudio van De Vlasbarg’n te Uffelte.

Steenwijker Dik Delfsma is gevraagd om de cursus te geven. Dik heeft tijdens de viering van het Steenwijks Ontzet een heus ‘ontzetmaal’ gekookt voor zo’n 40 gasten. Dik is levensgenieter en weet gigantisch veel over middeleeuws koken.

Moerasplantje

Hij zal tijdens de kooklessen dan ook leuke weetje vertellen, bijvoorbeeld hoe er drie wijken in Steenwijk vernoemt zijn naar een klein moerasplantje. Monatoetjes kenden ze niet in de middeleeuwen en ook de kookpudding van Saroma pudding was nog lang niet in beeld, geen zoete toetjes dus voor de boeren, burgers en buitenlui. Sterker nog, 500 jaar geleden kenden ze ook geen voorgerecht.

Waren de Middeleeuwse eetgewoonten dan saai en smakeloos? Alles behalve dat, maar leren deelnemers eigenhandig van Dik tijdens de cursus.

Voor meer informatie: www.vuso.info. Opgeven kan uiterlijk tot en met zondag 23 februari.