Stichting Kinderkampen Havelte zoekt sponsoren

Havelte Al tientallen jaren houdt Stichting Kinderkampen Havelte e.o. elk jaar in de eerste week van de zomervakantie een zomerkamp voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. De stichting is nu op zoek naar sponsoren voor families die het wat minder breed hebben. „We willen graag dat alle kinderen mee kunnen gaan, daarom houden we de bijdrage per kind zo laag mogelijk. Maar ja, daar kunnen we niet alle kosten van betalen.”

Veel ondernemers uit Havelte, Darp en Uffelte zijn al sponsor geworden. „Hier zijn we erg blij mee”, zegt de stichting. „Mocht u nog niet door ons benaderd zijn maar wilt u wel uw naam verbinden aan dit mooie doel, dan nodigen wij u van harte om contact met ons op te nemen via info@stichtingkinderkampenhavelte.nl. Wij blij met een mooie bijdrage: u blij met wat reclame. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Op de fiets

„Gingen we vroeger met de tent: tegenwoordig gaan we naar de kampeerboerderij. Maar nog steeds met de fiets”, laat de stichting weten. „Bijvoorbeeld naar Diever of Lemele. Er zijn vast wel lezers van de Kei mee geweest in het verleden: als kind of als leider.” Voor wie het niet kent: elk jaar wordt er door een groep vrijwilligers een vakantieweek vol plezier georganiseerd met vele activiteiten zoals een sportdag, spooktocht, bonte avond en nog veel meer. Elk jaar met een ander thema. „Wat het thema van dit jaar wordt houden we nog heel even geheim.”

Kind sponsoren

Het is ook mogelijk om een kind te sponsoren. „U betaalt de bijdrage van 110 euro en via school wordt er een ouder benaderd met de vraag of het kind mee mag. Dit gebeurt anoniem, alleen de voorzitter en penningmeester van de stichting zijn op de hoogte.” Er zijn wel voorwaarden verbonden aan deze schenking: de desbetreffende ouders kunnen het kamp om bepaalde redenen niet zelf betalen. Denk hierbij aan mensen die gebruik moeten maken van de schuldsanering en voedselbank door wat voor omstandigheden dan ook.

„Wilt u graag een kind een onbezorgde week geven: neem dan contact met ons op via (06) 53286230 of via de mail. Het is mooi om op deze manier het gedachtegoed van de oorspronkelijke start van deze kampen uit te dragen: alle kinderen een fijne vakantie.”