Expositie Fairtrade-ambachtelijke kunst in gemeentehuis

Diever Er is een expositie van Fairtrade kunst nijverheid in de ontvangsthal van het gemeentehuis. De expositie is ingericht door vrijwilligers van de wereldwinkel Diever. De officiële opening vindt plaats op 20 februari om 10.00 uur. De expositie is te bezichtigen tot 19 april.

„In de twee maanden dat de expositie te zien is, is iedereen van harte welkom om naar mooie ambachtelijke kunst te kijken”, laat voorzitter van de Fairtrade groep Jan Langekamp weten. De Fairtrade-ambachtelijke kunst staat uitgestald in 3 glazen vitrines, en is dus goed van alle kanten te bekijken.

Diverse landen

Burgemeester Rikus Jager gaat de opening verrichten. „Wat u kunt gaan bewonderen, is een selectie van ambachtelijke kunst uit diverse landen; en achter ieder voorwerp zit een verhaal. Er is een verscheidenheid van materiaal. Zo zijn er de in het oog springende keramische vrouwenbeelden uit Mexico, maar ook zilveren sieraden uit Nepal, bronzen beeldjes uit Burkina Faso en serpentijnen beelden uit Zimbabwe. Uit Kenia komen de handgevormde keramische kralen waarvan de vrouwen van Kazuri prachtige eigentijdse sieraden maken. Lopend langs de vitrines maakt u een wereldreis.” Informatie over de producten zijn te vinden in de info map.

Prachtige gelegendheid

Jan Langenkamp heeft zich hiervoor ingezet en is blij dat het nu zover is. „Een prachtige gelegenheid om Fairtrade kunst nijverheid te bekijken. Dat kan natuurlijk altijd in de wereldwinkel zelf, maar zo’n mooi en ruim ingerichte expositie geeft alles nog meer glans. Een mooie combinatie, van Fairtrade kunst laten zien, een prachtig cadeau geven en tegelijkertijd iets doen voor arme mensen in ontwikkelingslanden. Iedereen is op werkdagen van harte uitgenodigd.”

Voor meer inlichtingen: Jan Langenkamp (06) 10171978.