Tim Palma presteert goed bij District Kampioenschap

Diever Tim Palma van Judovereniging Jigotai heeft voor het eerst meegedaan aan het District Kampioenschap voor judoka’s tot 12 jaar in Kollum. Hij wist ver te komen.

Hij zat in een grote poule, zodat er in twee gedeeltes werd gestreden. De eerste wedstrijd was tegen een fysiek sterke tegenstander met groene band. Het leek een pittig potje te worden, maar al vrij snel wist Tim met een mooie heupworp de wedstrijd te winnen met een ippon.

In de tweede wedstrijd liet Tim zich verrassen door een snelle worp van de tegenstander, waardoor hij verloor van de latere nummer 1.

In de derde wedstrijd wierp Tim een groene bander al na 10 seconden met een snelle heupworp op de mat en won dus weer met een ippon.

De laatste wedstrijd was tegen een tegenstander met groene band die de laatste tijd veel toernooien wint. Tim had eerder al van deze jongen verloren. Maar nu gaf Tim goed partij en na twee minuten verloor Tim, weliswaar na een scheidsrechtersbeslissing, maar hij had nu geen punten tegen gekregen. Hoewel Tim meer punten had behaald, hadden de nummer 1 en 2 beiden een wedstrijd meer gewonnen, waardoor Tim net niet in de finaleronde kwam.

Al met al heeft Tim uitstekend gepresteerd op zijn eerste District Kampioenschap en heeft op dit niveau weer veel wedstrijdervaring opgedaan.