Voedselrijke planten toepassen in eigen tuin

Frederiksoord Regelmatig komt in het nieuws dat er te weinig planten zijn die als voedsel kunnen dienen voor bijen en andere insecten. Maar welke planten zijn nu goed voor bijen en andere insecten?

Hoe herken je die planten en wat kan je in je eigen tuin en directe omgeving doen om voedselrijke planten de ruimte te geven? De cursus Voedselplanten voor bijen en andere insecten start in maart en loopt tot oktober. De bijeenkomsten zijn bij Bijencentrum Frederiksoord, Koningin Wilhelminalaan 87 in Frederiksoord.

De cursisten leren in 10 lessen in de praktijk de voedselrijke planten uit de streek te herkennen en krijgt u inspiratie om voedselrijke planten toe te passen in eigen tuin en directe omgeving. De lessen zijn van 9.00 tot 11 uur op zaterdag 21 maart, 4 april en 25 april, 2 en 23 mei, 4 juli (van 13.00 tot 15.00 uur), 22 en 29 augustus en 19 september en 10 oktober.

Aan deelname zijn kosten verbonden, die lager uitvallen dan normaal dankzij een subsidie van de provincie Drenthe. Wie niet actief bezig wil zijn met bijen, maar de bijen wel een warm hart toedraagt, kan zich ook aanmelden als donateur.

Meer weten? Vraag dan informatie op via: imkersfrederiksoord@gmail.com