Virtual Reality-documentaire De Stoel van de Laatste Jaren te zien bij Oens Huus

Wapse - De Stoel van de Laatste Jaren is een Virtual Reality-documentaire uit 2016, rond drie mannen in hun laatste levensfase. De film heeft veel aandacht heeft gekregen, onder andere in De Wereld Draait Door. Ook internationaal is de De Stoel van de Laatste Jaren bekroond.

In Oens Huus is op 7 en 8 maart het deel met boer Egbert Stellink uit Ruinen te zien. Als kijker neem je -kijkend door de VR bril- als het ware plaats op een stoel in het huis van boer-in-ruste en nestblijver Egbert Stellink uit Ruinen.

Verkleind

Het leven lijkt zich in eerste instantie te hebben verkleind tot de ruimte waarin je je dan bevindt: een kleine boerenkeuken, een weelderige tuin. Maar die wereld blijkt bol te staan van verhalen, overdenkingen en gelukzalige momenten. De fysieke ruimte is dan wel klein, net zo klein als ieders leven begint, maar de gedachtewereld is oneindig.

Het verhaal begint op de stoel waar Egbert steeds meer tijd doorbrengt in de laatste jaren van zijn leven. Zo begint het verhaal vanuit zijn gezichtspunt. De stem van Egbert (voice-over van Rutger Hauer) neemt je mee het verhaal in en verandert het perspectief; langzaam raak je ondergedompeld en ervaar je hoe het is om aan het einde van het leven te staan.

Aanmelden

Om je aan te melden is het voldoende om een mail te sturen naar dorpscultuurhuiswapse@gmail.com of te bellen met Anne-Marie Joosten op (06) 13918520 (zo nodig graag voicemail inspreken).

Geef aan of je op zaterdag 7 of zondag 8 maart wilt komen. Geef aan of de ochtend (11.00 tot 13.00 uur) of de middag (13.30 tot 16.00) de voorkeur heeft. Je krijgt bericht op welk moment je ingedeeld bent. Het duurt een klein half uur en je kijkt met ten hoogste acht mensen, die ook een VR bril ophebben, tegelijk. De makers Anke Teunissen en Jessie de Vreden zijn aanwezig.