Naar de sterren kijken

Dwingeloo - Het is een fascinerend iets: fonkelende sterren aan een donkere hemel. Wie ze van dichterbij wil bekijken, kan zaterdag 22 februari de sterrenkijkavond bezoeken bij het Planetron in Dwingeloo.

De sterrenkijkavond begint om 20.00 uur, het Planetron opent om 19.30 uur.

Een sterrenkijkavond in het Planetron is een ware belevenis voor jong en oud en omvat verschillende programma-onderdelen. De Live-Planetarium voorstelling vindt plaats in het ruimtetheater, waar de sterrenhemel natuurgetrouw wordt weergegeven op de grote koepel van Planetron Cinedome. Maak hier op boeiende wijze kennis met de sterren, sterrenbeelden, planeten en ruimtevaart.

In het observatorium van het Planetron wordt tijdens een rondleiding uitgelegd hoe je met een telescoop naar de sterren kunt kijken, aan welke eisen een telescoop moet voldoen en wat de telescoop (de grootste optische telescoop van Nederland!) van Planetron zo bijzonder maakt.

Bij helder weer mag iedereen door de telescoop naar een interessant object aan de sterrenhemel kijken. Kinderen (5 t/m 12 jaar) ontvangen tijdens een sterrenkijkavond een vragenlijst waarmee ze een sterrenkijkmedaille kunnen verdienen.

Weer of geen weer, een sterrenkijkavond in het Planetron gaat altijd door en blijft avondvullend. Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten om te gaan sterrenkijken door de telescoop, bewaar dan de entreekaart. Het is dan namelijk mogelijk om op een andere (heldere) sterrenkijkavond rond 21.30 uur terug te komen om alsnog een kijkje te nemen door de grootste professionele telescoop van Nederland.

Indien er kinderen meekomen, neem voor hen dan even een pen of potlood mee voor de vragenlijst waarmee ze een sterrenkijkmedaille kunnen verdienen.