Leren omgaan met rouwen

Dwingeloo - Verlies hoort bij het leven en rouw hoort bij verlies. Soms loopt iemand vast in het rouwproces. Een rouw- en verliesbegeleider kan je dan helpen om verder te komen.

„Bij rouw denken we al snel aan overlijden, maar ook een scheiding, verlies van gezondheid of ongewenste kinderloosheid vragen om een rouwproces. Elke vorm van verlies brengt rouw met zich mee”, vertelt Marit van der Wulp van Spring Begeleiding. Ze is gespecialiseerd in rouw- en verliesbegeleiding en helpt mensen in het rouwproces. Zij beidt ruimte om naar het eigen rouwproces te kijken en op ontdekking te gaan in het eigen rouwlandschap.

Door te werken met diverse werkvormen, kan het verlies vorm krijgen en een plek in het leven. „Het lastige van rouw is dat het heel persoonlijk is, geen enkel mens rouwt hetzelfde. Een ander kan niet voor jou invullen hoeveel impact het verlies heeft. Ook binnen gezinnen waar sprake is van verlies kunnen de verschillende gezinsleden een heel ander rouwproces doorlopen en dat is niet altijd voor iedereen gelijk.” Marit kan hierin begeleiden. Door met een gezin of partners te werken kan eventuele ruis worden weggehaald en begrip en ruimte voor elkaars verdriet ontstaan.

„Ook bijkomend of indirect verlies komt voor, denk aan een verplichte verhuizing na een scheiding of het niet meer mogen werken.” Marit vervolgt: „Ik vind het prachtig om te zien hoe iemand weer kan genieten van het leven, weer plezier kan hebben en zichzelf ruimte durft te geven om te voelen. Het leven kan zo mooi zijn, juist door het totaalpakket aan emoties.”

Om te ontdekken of rouwbegeleiding bij Spring Begeleiding voor jou een mogelijkheid is, biedt Marit een gratis telefonische intake aan.

www.springbegeleiding.nl of bel of Whatsapp naar 06-3018429