Bosbad de Paasbergen heet nu Beleefpark Dwingeloo

Dwingeloo - Beleefpark Dwingeloo opent op 21 maart de deuren en heet iedereen van harte welkom gratis een kijkje te komen nemen.

What’s in a name? Nou, heel wat. Want wie gaat kijken bij het zwembad in Dwingeloo, zal zien dat er een flinke verandering heeft plaats gevonden. Naast het zwembad, dat nog steeds onveranderd aantrekkelijk is om lekker in te spelen of baantjes te trekken, wordt het omliggende terrein nu ook volledig benut. Op maar liefst 26 plaatsen zijn, mede dankzij financiële ondersteuning door het ondernemersfonds Westerveld en met inzet van Leadersubsidie, natuurlijke speeltoestellen geplaatst of chill-plekken gecreëerd.

Doordat zwemmen niet meer de enige activiteit is, kan het seizoen verlengd worden en kan vanaf 21 maart tot en met 19 april ieder weekend al genoten worden van de klim- en klautertoestellen en de waterspeelplaats. (zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur)

Vanaf 24 april (meivakantie) kan het zwembassin ook gebruikt worden. Ook na het sluiten van het zwemseizoen begin september blijft het beleefpark nog in de weekenden geopend. Pas na de herfstvakantie gaat het park dan uiteindelijk in winterslaap.

Ondanks deze enorme uitbreiding van het aanbod heeft het stichtingsbestuur, ook vrijwilligers, besloten dat de tarieven ongewijzigd blijven. Tot en met 19 april heeft iedereen gratis toegang.

Klushulp

Intussen wordt hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen, maar valt er ook nog veel te doen. Het bestuur geeft aan dat extra (klus)handen zeer welkom zijn om eenvoudige timmerklussen te klaren, schoonmaakwerkzaamheden te verrichten of groenonderhoud vorm te geven. Vrijwilligers kunnen zich melden via beleefpark@gmail.com of spontaan langskomen.

Tevens wordt zaterdag (29 februari) een grote klusdag gehouden. Aanmelden hiervoor kan eveneens op ditzelfde adres. Er wordt gestart om 9.00 uur en voor de lunch wordt gezorgd.