Door corona in huis tot elkaar veroordeeld zijn

Wateren - Door het coronavirus zit iedereen veel thuis. De kinderen zijn thuis, er wordt thuis lesgegeven en waar mogelijk wordt vanuit huis gewerkt. Mensen in de omgeving zijn misschien al ziek, maar je kunt ze niet bezoeken. Onzekerheden over de toekomst en je inkomsten. Kortom, de spanningen in huis lopen op. De spankracht van de partnerrelatie wordt enorm op de proef gesteld.

Hoe houden we het vol met elkaar nu we met zijn allen aan huis gekluisterd zijn? Hoe goed de basis van je relatie ook is, je komt elkaar in deze dagen veelvuldig tegen. Siety Visser van Love (of) my Life geeft praktische tips om de relatie goed te houden.

Praten

„Allereerst spreek met elkaar af, dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn. Accepteer dat de ander een andere visie of mening heeft. Ten tweede, het is wellicht een open deur, maar laat je waardering regelmatig blijken. Een complimentje is snel gemaakt en doet wonderen”, vertelt Siety.

„Tot slot probeer eens wat vaker ‘ja’ te zeggen, ook al heb je helemaal geen zin om te doen wat wordt gevraagd. Bedenk dan dat als je graag iets wilt krijgen, je het eerst zelf zal moeten geven.”

Echtscheidingen

Siety hoort van diverse kanten dat er na deze coronacrisis veel echtscheidingen zullen volgen. „Dit is te voorkomen als je elkaar respecteert. Zoek anders tijdig hulp. Op de website van Love (of) my Life staan allerlei praktische tips en adviezen.”

Persoonlijke begeleiding wordt nu ook online gegeven. Zoek je persoonlijke ondersteuning, vul dan het contactformulier op de website van www.loveofmylife.nu in, dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.