Coronavirus dwarsboomt 40-jarig jubileum BC Dwingeloo

Dwingeloo -Voor badmintonclub Dwingeloo is 2020 een bijzonder jaar. Op zondag 8 maart was het namelijk exact veertig jaar geleden dat deze vereniging werd opgericht. Dat de Dwingelers dit niet ongemerkt voorbij willen laten gaan spreekt voor zich, maar de coronacrisis heeft inmiddels wel overdadig veel roet in het eten gegooid.

Gedurende dit jaar stonden verschillende jubileumacties en -activiteiten gepland bij BC Dwingeloo. Op zaterdag 28 maart zou de eerste actie - een groot enkelspeltoernooi voor de jeugd - worden gehouden, maar die is inmiddels geannuleerd vanwege Covid-19.

In het zonnetje

De ‘aftrap’ van het jubileumjaar vond gelukkig wél plaats, op de algemene ledenvergadering in februari. Het bestuur greep deze gelegenheid aan om twee leden in het zonnetje te zetten. Alie Houwer en Leni ter Wal zijn namelijk twee speelsters die het langst lid zijn van deze badmintonvereniging. Ze meldden zich beiden in 1986 aan. Als waardering voor hun jarenlange lidmaatschap ontvingen ze van het bestuur een mooie bos bloemen.

De feestelijke jubileumactiviteit op 28 maart is dus van de baan. Wat betreft dit jeugdtoernooi had de organisatie nog wel zo’n goede hoop op een recordaantal inschrijvingen. „We gingen uit van bijna vijftig deelnemers”, stelt Ramon Rozeboom, die allerlei functies bij de vereniging had en nog heeft.

In april en mei stond bij BC Dwingeloo het traditionele familietoernooi op de rol, waarbij de jeugdleden vaak met een volwassen familielid samenspelen. Rozeboom: „Dit is altijd een heel gezellig toernooi, maar ook dan is het de vraag of het uiteindelijk wel doorgang kan vinden. In het najaar hebben we in elk geval nog het Siepeltoernooi voor volwassen badmintonners.”

Aantrekkelijk

Om het voor iedereen aantrekkelijk te maken om lid te worden van BC Dwingeloo heeft de vereniging een leuke actie in petto. Ramon Rozeboom: ‘Het bestuur heeft gedacht: wie jarig is, trakteert. Daarom kunnen belangstellenden te zijner tijd komen proefspelen. Ze kunnen dan een kwartaal op kosten van de vereniging meedoen.’