Dwingeloo heeft eigen Dokter Denker puzzel

Dwingeloo - De laatste actie van Stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo (SDA) was gericht op het steunen van het dorpshuis Over Entinghe. Met behulp van een aantal plaatselijke ondernemers zijn er Moederdagpakketten verkocht waarmee ruim 725 euro is opgehaald om aan het plaatselijke dorpshuis te doneren.

Na deze actie van het SDA heeft het bestuur niet stil gezeten en is Dokter Dwingeloo ontwikkeld. Dit betreft een puzzelspel dat is gebaseerd op de bekende Dokter Denkerpuzzels. Deze eigengemaakte versie is volledig op Dwingeloo gericht en hierin zijn honderd cryptische puzzels, droedels, rebussen, afbeeldingen en meer opgenomen. Leuk om alleen thuis te doen of om onderling met bijvoorbeeld familieleden de strijd aan te gaan. Wie is de beste puzzelaar en weet de meeste vragen te beantwoorden?

Leuke bezigheid

„Een leuke bezigheid die thuis op een zelf gekozen moment gedaan kan worden. Ook al zijn de coronamaatregelen momenteel wat soepeler geworden, wij denken dat er desondanks wel behoefte is aan georganiseerde activiteiten. Net als bij onze vorige acties organiseren wij zolang als het nodig is activiteiten waaraan deelgenomen kan worden met inachtneming van de voorgeschreven maatregelen. Dokter Dwingeloo is hier weer een mooi voorbeeld van", vertelt Bram Bloemerts, voorzitter van SDA.

De puzzel is gratis te downloaden vanaf de website www.sdadwingeloo.nl, hier worden vanaf 31 mei ook de antwoorden gepubliceerd. „Wij willen hierbij gelijk de oproep doen om diegenen die toegang hebben tot het internet, om zich heen te laten kijken of hij of zij mensen in de nabije omgeving kennen die geen toegang hebben tot het web. Voor die mensen kunnen ze dan een exemplaar uitprinten zodat ook deze mensen bereikt kunnen worden om hen van enige tijd van leuk tijdsbedrijf te voorzien."