Bosbad Vledder opent op Hemelvaartsdag

Vledder - Niet dat de coronaregels heel eenvoudig toe te passen zijn op het terrein van Bosbad Vledder. Toch is het gelukt. Het zwembad gaat donderdag, Hemelvaartsdag, weer open en dan direct van 7.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds.

„Het wordt de mooiste dag van deze week”, zo weet voorzitter Arjen Mol van zwem- en speelparadijs Bosbad Vledder. „We hebben nu al een tijdje moeten wachten. Daarom gaan we meteen een hele dag open.” De bedoeling was eigenlijk om met een spetterende openingshandeling van de nieuwe entree en horecagelegenheid bij het bad op 25 april open te gaan.

Vrijwilligers hebben met een heleboel professionals sinds oktober vorig jaar hard gewerkt aan de nieuwbouw van de entree. „We hebben al eerder de grote speeltuin vernieuwd. Dat hebben we gedaan om de periode waarin het complex wordt gebruikt te verlengen. Tot nu toe was het Bosbad alleen open tijdens de mooiste weken van het jaar. Maar met een grote speeltuin en een prachtige nieuwe horecavoorziening kunnen we het seizoen verlengen.”

Nieuw gebouw

Wie langs het Bosbad rijdt, ziet dat er een nieuw gebouw staat met een luifel er voor. Daar moeten straks de bezoekers naar binnen. „Het voordeel is dat er zicht is op wie binnen komt, maar dat het personeel nu niet meer van de kassa naar de kiosk hoeft te lopen om bezoekers daar te helpen. Er is nieuw groen aangelegd. Rondom de nieuwe kiosk, in de volksmond ook al coconutbar genoemd, is een prachtig terras met zithoeken gerealiseerd. Als aankleding staan er palmbomen. Verder zijn er zonnepanelen geplaatst en wordt er bijna geen gas meer gebruikt om het bad te verwarmen”, vertelt Arjen Mol trots.

Het coronavirus gooit roet in het eten. De officiële opening is uitgesteld. „Dat is even niet anders. We hebben via de KNZB en de overheden een heleboel regels gekregen waar we aan moeten voldoen, willen we toch open gaan. Samen met ons personeel hebben we oplossingen gevonden. En dus kunnen we dit seizoen toch open. Meteen op de warmste dag tot nu toe.”

Telefonisch aanmelden

Personeel heeft met richtlijnen van het RIVM en de KNZB een route en regels opgesteld. „Zo moet je je telefonisch, via 0521-381430, aanmelden als je wil zwemmen. Of je moet je bij het zwembad melden en kijken of er plek is. Er wordt gewerkt met blokken van een uur. Je moet thuis je zwemkleding aan doen. Er is bij het zwembad een plek waar je je kan omkleden en je tas met spullen weg kan zetten. Daarna mag je het zwembad in.”

Kinderen tot en met 12 jaar mogen bij elkaar. De glijbaan is open. En voor de anderen zijn er banen gemaakt. Volgens de regels mogen de ouders van de kinderen niet blijven. „Tenzij je zelf gaat zwemmen natuurlijk. Als het blok voorbij is, kan je je omkleden en mag je via het hek naar buiten. Mocht je nog een uur willen, dan kan dat als er ruimte is. Gewoon informeren bij de kassa. Het gaat er om dat we een maximum aantal zwemmers in het bad mogen hebben.”

Abonnementverkoop

Inmiddels is de verkoop van abonnementen ook begonnen. Dat kan aan de kassa, maar ook online via www.bosbadvledder.nl. „We hopen natuurlijk op de steun van velen in deze onzekere tijd en dat er weer abonnementen worden gekocht. We hopen de schade zo gering mogelijk te houden.” Naast de abonnementen zijn er ook nog de 12-badenkaarten en de losse dagkaarten te koop aan de kassa. „Maar laten we eerst maar eens beginnen. We passen de regels toe en kijken hoe ver we komen. Gezondheid gaat voor alles. De eerste duik kunnen we donderdag op Hemelvaartsdag om 7.00 uur nemen. We staan met z’n allen klaar om onze gasten te ontvangen.”