Zwembad Ruinen is in Jeugdjournaal te zien

Ruinen- Zwembad Ruinen is vanavond te zien in het Jeugdjournaal op NPO3. Vandaag kwam een televisieprogramma tussen twaalf en twee uur om opnames te maken. Het Jeugdjournaal besteedt vanavond in de uitzending om 19.00 uur aandacht aan de openstelling van de openluchtzwembaden.

Zwembad Ruinen wordt als een lichtend voorbeeld gezien hoe een buitenbad in coronatijd open kan zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zwembad Ruinen heeft nu extra veel plezier van het vorig jaar gerealiseerde wellnessbad. Daardoor kunnen de bezoekers over drie baden gespreid worden. De jeugd tot en met 12 jaar in het speelbassin, vanaf 13 jaar in het diepe en de baantjeszwemmers in het wellnessbad. Ook het diepe bad is deels bestemd voor de liefhebbers van het zwemmen van baantjes.

Landelijk nieuws

Het zwembad van Ruinen kwam al eerder in het landelijke nieuws vanwege de zonnebranddispenser, die voor alle badgasten beschikbaar is. Ruinen was het eerste buitenbad in de wijde regio dat de deuren opende, namelijk al op maandag 11 mei. Na een aarzelend begin vanwege het frisse weer, worden steeds meer zwemmers begroet en dat allemaal in een corona-veilige ambiance. Voor vandaag waren zwemmers van alle leeftijden opgeroepen om te laten zien hoe Ruinen al zwemmend de crisis te lijf gaat.

Vanavond om 19.00 uur op NPO3, later uiteraard ook uitgesteld te kijken voor de mensen die buiten nog van het mooie (zwem)weer genieten.