Villa Blauwhemel viert eenjarige mijlpaal

Diever - „Een roerig jaar, met flitsende start, een lange winter en een ongekend, zonovergoten voorjaar." Zo kijken de oprichters Mikael Lindqvist, Nils Beers en Ruwan Berculo terug naar het eerste jaar sinds de opening van Villa BlauwHemel, gelegen op die ongekend mooie stek tegenover Shakespearetheater Diever.

Het zonnigste voorjaar ooit werd uiteraard flink overschaduwd door de lockdown midden maart. Dat was een diep dal. En toch, de zomer is veelbelovend gestart. De terrassen rondom stromen mooi vol en vanaf de vroege avond tot laat draaien keuken en bar weer op maximale kracht.

Cocktail

Daar zijn de oprichters hartstikke blij mee. „Deze plek schittert volop wanneer gasten met een lekkere cocktail, een 4- of 5-gangen menu of echt lekkere koffie met huisgemaakte taart heerlijk genieten en onthaasten. Dankzij de steeds weer terugkomende gasten uit Diever en omringende dorpen is een mooie basis gelegd. De recensies geven ons nu ook echt een boost aan de komst van toeristen. Die wisten deze plek nog niet direct te vinden", meldt Ruwan.

Voor deze en komende jaren wordt flink ingezet op samenwerking met collega horecabedrijven. „Er samen voor zorgen dat men nóg langer in Westerveld verblijft. Daar gaat het om." De ondernemers van Villa BlauwHemel zijn zelf ook weer aan het werk gegaan om de verdere uitbreiding met een 4* hotel te realiseren. Dat stond al in de steigers, maar het plan ging vanwege de lockdown in de koelkast. Nu dat roerige voorjaar grotendeels achter de rug ligt, openen zich voorzichtig weer wat deuren. Er staat nog flink wat te gebeuren aan de Hezenes 6 in Diever. „Jaar 1 zit erop en dat is een mijlpaal die staat."